Обаятелните градини на френския замък Маркесак - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обаятелните градини на френския замък Маркесак
Автор: Peika.bg
Обаятелните градини на френския замък Маркесак

Има едно приказно място във Франция, което със сигурност ще ви накара да се почувствате като в приказка.

Това са градините на замъка Маркесак, които се намират на склона на един хълм, по поречието на река Дордон.

С типичния френски финес това място зашеметява със своите красота и стил и се превръща в магнит за пътешествениците, любители на природата и изкуството.

Истори
ята на замъка и градините му води началото си от средата на 19-и век. Не минава много време след изграждането им и те биват занемарени, обрасвайки с буйна растителност, храсталаци и гори. Скоро след това обаче мястото отново бива възстановено, като и до днес предоставя възможност на посетители и любители на градинарството да се насладят на този вид изкуство.

Обаятелните градини на френския замък Маркесак


Първите сгради, в имението Маркесак, били построени около 1450 г. и тогава все още нямало и помен от пищните градини. Около него и до днес има останки от крепостни стени, а в основната сграда на замъка има една, която е от времето на Великата френска революция.

В невероятните градини на замъка може да видите лабиринти от чемшири, дъбове, кленове, горски ягоди и още над 150 000 храста и дървета. Те са разположени на над 22 хка земя на живописния хълм край река Дордон. Това е и причината този обаятелен пир на флората да се сдобие с името „наклонените градини“.

Теренът е терасиран, а върху него се вият над 6 км пътеки и алеи, по които можете да се разхождате и да усетите спокойствието и аристократичната и спокойна атмосфера на Маркесак.

След като градините и замъкът отново започват да бъдат стопанисвани, през 1997 г., те са възстановени в цялата си красота и изяществоНовите собственици решават да превърнат мястото в атракция за хора от всякакви възрасти и създават специален лабиринт от растения за децата, които посещават Маркесак.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин