Обиколи безплатно Париж - на ролери - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обиколи безплатно Париж - на ролери
Автор: Мария Ангелова

Ето ви една интересна алтернатива на пешеходстването и туристическите корабчета по Сена – вижте Париж, докато се носите на любимите си ролери. Няколко парижки клуба организират групови карания на ролери из френската столица. Освен че ще имате различна гледна точка, участието е безплатно и ще срещнете нови приятели.

Rollers et Coquillages

Една неделя през 1996 г. няколко скейтъри се срещат в парижкия квартал Маре в 3 часа следобед, за да покарат из Париж. Скоро от няколко участниците в тази „неорганизирана“ обиколка стават десетки, стотици... Толкова много, че полицията изисква от тях да направят неправителствена организация, за да даде структура на масовото събитие. Към днешна дата на неделните обиколки на Париж на клуба „Rollers et Coquillages присъстват средно по около 1000 ентусиасти на колелца и това е една от най-масовите обиколки на ролери в света.

За да се включите, не е нужно да сте професионалисти, но трябва да владеете ролерите добре и да можете да спирате без проблем.

Кога, къде: Срещата е в 14 часа в неделя на Площада на Бастилията – булевард Bourdon. Старът е в 14:30 часа, краят – около 17:30 часа. При лошо време обиколката се отменя – следете сайта тук.

Paris Roller

За още по-необикновено преживяване, също безплатно, включете се в петъчната нощна обиколка на Париж на ролери. Организира се от друга парижка организация – Paris Roller. Първите приятелски събирания се случват през 1993 г., като днес участват стотици хора, дори и представители на парижката полиция, която от 1998 г. си има отряд на ролери. По време на нощната обиколка на ролери ще видите кулата Монпарнас, Парижките катакомби, театри, Парижката обсерватория и други забележителности.

Кога, къде: Срещата е в 21:30 часа, групата потегля в 22 часа от площад Place Raoul Dautry (в 14-и район, между гара Монпарнас и Кулата Монпарнас). Връщането е около 1 часа след полунощ. Не е подходящо за начинаещи. Повече информация тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин