Обновиха 5 спирки по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обновиха 5 спирки по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище
Автор: Peika.bg
Обновиха 5 спирки по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище
Снимка: Пиринско

За периода юли – август 2021 г. бяха обособени зони за отдих на малки, но живописни гари и спирки, които се нуждаеха от обновяване – Септември, Цепина, Аврамово, Св. Петка и Якоруда. На тези локации бяха поставени информационни табели с интересни места по маршрута на теснолинейката, които могат да бъдат разгледани от туристите. По цялото трасе бяха монтирани общо 11 пейки за пикник, две единични пейки, три беседки за отдих и три информационни табели с подробна информация за региона, историята и маршрута на теснолинейката, както и възможностите за туризъм в района.

Изборът на гарите и спирките, нуждаещи се от облагородяване, бе направен на база обща натовареност и поток от туристи, както и с цел да се изградят удобни зони за изчакване на влаковете. Местата, на които бяха поставени новите съоръжения за отдих, едновременно осигуряват комфорт на пътниците, докато изчакват следващия влак, и живописна гледка, на която да се наслаждават. Основната идея на проекта е да предостави на гражданите възможност да пътуват и да си почиват в една по-комфортна и приятна среда, както и да откриват нови природни маршрути в България.

Пътниците, които изберат да се возят във „Вагон за Отдих”, могат да се насладят на леденостудена бира и да получат безплатен гайд с информация за теснолинейката и интересните маршрути по трасето.

Специални pop-up барове ще разхлаждат също така жителите и гостите на София и околността. Сред локациите са Витоша (Бистрица и Дендрариум); Вазовата екопътека; екопътеката на река Ерма и различни градски паркове в София. Всеки, който закупи две бири от pop-up баровете, може да участва за награда – билет за теснолинейката, раница за излет или още една бира Пиринско.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин