Общинският аквапарк в София отваря врати днес - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Общинският аквапарк в София отваря врати днес
Автор: Peika.bg
Общинският аквапарк в София отваря врати днес

Общинският аквапарк в София, който се намира в парк „Възраждане” в Зона Б-5, отваря в понеделник с доста високи цени на услугите и плажните принадлежности.

За предстоящия старт съобщи лично кметът Йорданка Фандъкова. „Аквапаркът в парк „Възраждане“ отваря днес, 27 юли. Той разполага с 5 външни басейна, 8 водни пързалки и закрит басейн”, написа тя във facebook.

Любопитно е, че таксуването на клиентите ще става не по възраст, а според височината. Децата до 90 см. ще влизат безплатно в аквапарка, но няма да имат право на собствен шезлонг, чадър и масичка. Малчуганите между 90 и 130 см. ще плащат 9 лв. в делниците и 12 лв. в събота и неделя, ако дойдат на плаж преди 3 ч. следобед. След това таксата се намалява на 6.50 лв. и 8.50 лв.   

Всеки от придружителите им обаче ще бъде таксуван доста по-сериозно. Високите над 130 см клиенти ще плащат в работните дни по 18 лв., ако влязат в парка преди 15 ч., и 12 лв. за следобедно къпане и плаж. В събота и неделя таксите са още по-високи – 24 лв. за целодневно посещение на аквапарка и 17 лв. за следобедно. Елементарна сметка показва, че само входът за целодневен плаж в събота или неделя би струвал 60 лв. на 4-членно семейство в случай, че едното дете е под, а другото е над 90 см. Ако пък и двете деца подлежат на таксуване, цената става 72 лв. или дори още по-висока.  

Никак по джоба на средния жител на София не са и цените на останалите услуги в общинския аквапарк. 30-минутен класически масаж струва 30 лв., а за едночасов се прави малка отстъпка – 55 лв. Още по-нагоре отскача ценоразписът за дълбокотъканен масаж, ароматерапия, козметичен масаж с мед, шоколадова наслада и т.н. В аквапарка има аквабар, но на сайта няма информация за цените в него.      

„Започнахме изграждането на парк „Възраждане“ преди няколко години, с тежки съдебни дела за всеки декар земя. В момента, с новата паркова част парк „Възраждане“ е вече 75 дка. Вътрешният басейн работи от средата на юни, а от следващата седмица ще може да се посещава и с карти”, съобщава още Фандъкова. Единично посещение на закрития басейн струва 9 лв., а цената на карта за 16 визити е 108 лв.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин