Обзор – море и исторически туризъм - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обзор – море и исторически туризъм
Автор: Peika.bg

Ако още не сте решили къде точно ще прекарате лятната си ваканция тази година, ви предлагаме един от най-достъпните курорти на черноморието – Обзор.

Ако искате да се забавлявате и да си починете, но същевременно да избягате от глъчката на комерсиалните шумни летни курорти и то за малко пари - това е вашето място. Особено подходящо е за семейна почивка.

Обзор е с най-дългата плажна ивица по Черноморието. Особенно красиви са южният плаж и Иракли. Там билото на Стара планина се спуска към брега на морето от 97-метрова скала и е от местата, които определено си заслужава да посетите.

Обзор – море и исторически туризъм


Развитието на Обзор като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите летни вили и почивни станции. Оттогава се строят нови хотели, уютни заведения и места за отдих. 

Там може да намерите и останки от древния град Хелиополис (в превод „градът на слънцето”), основан от гърците. Те са подредени в малкия парк в центъра на Обзор, където можете да видите колони и фрагменти от статуи от римски храм в чест на Юпитер, който преди много векове е красял това място.
Обзор – море и исторически туризъм


Интересен факт е, че в околностите на Обзор римляните са имали и крепост, която да брани морските им търговски пътища между Константинопол и Дунава. Многобройните архитектурни останки, крепостните стени и колони свидетелстват за хилядолетната история на града, която води началото си още от времето на траките

Освен тях в парка и в музея на Обзор може да видите руини от римска баня, колони, капители, останки от водопровод. Затова, ако посетите този курорт, ви препоръчваме да обърнете внимание и на историята му, не само на плажа.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин