Одеса – една не особено популярна дестинация - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Одеса – една не особено популярна дестинация
Автор: Peika.bg
Одеса – една не особено популярна дестинация

Одеса - един от най-красивите градове край Черно море.

От внушителната сграда на операта до брега няма и 5 мин. пеша. Там има километрични пясъчни плажове привличат много туристи. Одеса е милионен град, като неговата емблема са Потьомкинските стълби, свързващи старата част на града и пристанището. 

Именно то е най-популярното място за уговаряне насрещи не само за туристите, но и за местните хора. Провеждат се множество културни и развлекателни събития през цялата година.

Добре запазените фасади заблуждават, че Одеса е много стар град. Всъщност той е основан чак през 1794 г. от Екатерина Велика. На мястото на Одеса преди имало малка крепост. Само за няколко десетилетия обаче градът се превръща в голямо и оживено населено място. 

Одеса – една не особено популярна дестинация

В Одеса посетителите може да открият както бляскави сгради и големи пространства, така и един по-тиха атмосфера. В задните дворове има лозя и на някои места дори може да в се стори, че времето сякаш е спряло. 

Одеса – една не особено популярна дестинация

Друго приятно място за посещение е най-големият пазар в града. Той е живописно местенце, пълно с местни. Продукцията е от околните села, а изборът на продукти е огромен. Мнозина ходят на пазара, за да купят нещо по-евтино или просто да поговорят с продавачите. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин