Около Париж: 7 идеи за разходка - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Около Париж: 7 идеи за разходка

Класически тематичен парк, средновековни градове или най-известното езеро с лилии в света – възможностите за разходки в околностите на Париж са многобройни. 

Ако сте във френската столица за по-дълго време или просто за пореден път, можете да разширите кръгозора си.

Тук не включваме Версай, тъй като той по традиция е в топ 10 на забележителностите в Париж, които посетителите включват в списъка си.

Посока: Изток

Провен.

11419

Този укрепен средновековен град е на час и 25 минути време с влак (от Gare de l'Est) на югоизток от Париж, настрани от обичайните туристически маршрути. Идеално е за децата, тъй като има кула, крепостни стени и подземни проходи. През лятото се провеждат много събития, например рицарски турнири. Има множество ресторанти, от хубави и евтини заведения за палачинки до по-лъскави ресторанти с възможност за прелестна вечеря на открито.

Посока: Север

Овер сюр Оаз.

11421

Вземете влака от Гар дю Нор и за един час сте на мястото, където Ван Гог прекарва последните три месеца от живота си. Разходете се край църквата и чаровните тесни улички до гробището, където са погребани Ван Гог и брат му Тео. Разгледайте прелестните гледки на града и околността. Продължете край емблематичните полета с царевица и се спуснете към музея “Абсент”, преди да се насладите на вкусно ядене и силен абсент в Оберж Раву, където е живял, творил и починал Ван Гог. Прекрасна разходка, независимо дали сте почитатели на художника или не.

Руан.

11417

Руан, Нормандия, е достатъчно далеч от Париж (час и малко с влака от гара “Сен Лазар”), за да се отървете от туристите и същевременно да не ви олекнат джобовете. Освен че има великолепна катедрала, това е един от домовете на импресионизма. Посетете някоя галерия или пък стария град, за да направите покупки или да наблюдавате местните хора от някое кафене.

Къщата и градината на Моне, Живерни.

11424

Ако сте виждали оригиналите и желаете да видите и първообраза, посетете извънградската къща на Клод Моне. Бързият влак от гара “Сен Лазар” за Вернон взима разстоянието за 45 минути. До Живерни има още 5 км ходене, а може да вземете и редовен автобус от Вернон. Независимо дали водните лилии цъфтят или не, да поседнеш в градината на бащата на импресионизма е като да се пренесеш в някое от платната му: японското мостче е току пред теб. Къщата и градината са възстановени във вида, който са имали във времето на Моне.

Ла Мер дьо Сабл, Ерменовил.

11418

Само на 45 минути от Париж по магистрала А1, увеселителният парк Ла Мер дьо Сабл (Морето от пясък) е прекрасен за бягство от града. Построен върху невероятна геологическа повърхност - абсолютно естествено песъчливо пространство, - той е бил първият увеселителен парк във Франция, когато отваря врати през 1963 г. Неговите атракциони обаче са преминали изпитанията на времето! Най-доброто там си остават липсата на опашки, ниските цени и безплатният паркинг.

Посока: Юг

Фонтенбло.

39458

Великолепният замък, селото и гората са само на 40 минути с влак от “Гар дьо Леон” - трябва да слезете на спирка Фонтенбло-Авон. Има пътечки край гората още около самата гара, което създава усещане за мигновено измъкване от Париж. После можете да се разходите до центъра на града за обяд, да ядете палачинки или сладолед. Замъкът - някога ваканционно място за кралската фамилия, предлага красиви градини, голямо езеро, мащабни зали и много, много история!

Посока: Запад

Катедралата Шартър.

11420

Влаковете от гара “Монпарнас” за Шартър пътуват около час. Катедралата е обект на ЮНЕСКО от 1979 г. Започната през 1145 г., тя се смята за един от шедьоврите на готическата архитектура в световен мащаб. Все още се намира в добро състояние, въпреки че претърпява известна реставрация. Остъклените прозорци, с които катедралата е прочута, са прибавени през XII и XIII век и днес сами са достатъчен повод за пътуване: денем многоцветно море от светлина залива вътрешността, придавайки уют и колорит. През лятото в Шартър има светлинно шоу, съсредоточено специално върху катедралата.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин