Олимпийски игри в Лондон: Какво да видите без билет - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Олимпийски игри в Лондон: Какво да видите без билет
Автор: Peika.bg

Ако досега не сте си взели билет за някое от състезанията по време на Летните олимпийски игри в Лондон, това не означава, че сте изпуснали съвсем всички влакове. Има няколко събития, които можете да наблюдавате извън залите и стадионите, при това съвсем безплатно. Ето как да видите възможно най-много от Олимпиадата без билет, ако сте в британската столица между 27 юли и 12 август.

Дори и да не успеете да влезете на стадиона за лека атлетика в Олимпийския парк (Olympic Park), можете да наблюдавате част от маратона. Маршрутът му минава през целия Лондон, включително и покрай някои от най-популярните забележителности, което гарантира незабравимо преживяване. Дължината на трасето от 42,195 км пък осигурява достатъчно място за всички зрители. Маратонът при жените се провежда на 5 август между 11:00 и 14:00 часа, а при мъжете – на 12 август от 11:00 до 13:40 часа. Карта на маршрута на маратона можете да видите тук.

Има и други състезания от леката атлетика, чиито маршрути минават през града. Спортното ходене 20 км при мъжете ще се проведе на 4 август между 17:00 и 18:30 часа, а при жените – на 11 август между 17:00 и 18:45 часа. Спортното ходене 50 км при мъжете е от 9:00 до 13:20 часа на 11 август. Единствената зона по маршрута на маратона и спортното ходене, за която ще ви трябва билет, е финишът. Карта на маршрута на маратона можете да видите тук.

Триатлонът включва 1,5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане. Ще се проведе сред зеленината на Хайд парк, като по-голямата част от състезанието ще е с билети. В дисциплината колоездене обаче част от маршрута е извън границите на парка и ще може да се наблюдава свободно на 4 и 7 август.

Както бяганията на дълги разстояния, така и колоезденето се провежда по улиците на британската столица, тъй че всеки желаещ може да го наблюдава. И четирите състезания започват и завършват в края на улица „Мел” (The Mall), където Бъкингамският дворец се извисява на заден план. Маршрутът на колоездачите достига до покрайнините на града, така че почти сигурно ще си намерите добра позиция. Състезанията са на 28 юли от 10 до 16:45 часа и на 1 август от 10:00 до 11:30 часа за мъжете, а при жените – на 29 юли от 12:00 до 16:45 часа и на 1 август от 10:00 до 11:30 часа. Билет ще ви поискат само ако искате да гледате финиша. Тъй като колоездачите правят няколко обиколки, ще минават през мястото, откъдето гледате, веднъж на 20-30 минути. Вижте карти на маршрута на общото бягане и бягането по часовник.

Безплатно можете да видите и част от състезанието по стрелба с лък. Всъщност, това не е точно част от надпреварата, а по-скоро предварителен кръг, в който се определя кой срещу кого ще участва. Ще се проведе на полето за крикет Лордс (Lord's Cricket Ground) на 27 юли.

Плуването в открити води също ще се проведе в Хайд парк, като платена ще е ВИП зоната около павилиона на северния бряг на езерото. В южния край обаче ще можете да наблюдавате постоянно изплуващите и потапящи се глави на плувците. Най-доброто място за наблюдаване на състезанието е мостът над Серпентината (the Serpentine). Датите са 9 август от 12:00 до 15:00 часа – жени, и 10 август от 12:00 до 15:00 часа – мъже.

Освен всичко останало на няколко места в Лондон ще има и огромни екрани, на които ще можете да гледате на живо състезанията със студено питие в ръка.

Организаторите на Олимпийските игри са помислили дори и за тези, които не са спортни запалянковци. Както около Олимпийския парк, така и в централните части на Лондон ще се провеждат редица концерти и събития, свързани с държавите, участващи в игрите. Повечето безплатни събития са събота или неделя, така че остава само да си вземете самолетен уикенд билет!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин