Опознай Велико Търново с маршрути-игри - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Опознай Велико Търново с маршрути-игри
Опознай Велико Търново с маршрути-игри

Средновековни тайни и загадки предизвикват любителите на Велико Търново.

Това лято всички жители и гости на старопрестолната столица ще могат да се забавляват с нови интерактивни познавателни игри. Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение.

Придвижвайки се по маршрута на игрите, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите,които срещат по пътя си.

Целта на игрите е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна. Любопитната информация се предава чрез екскурзоводска беседа, която е приятна и лесна за усвояване.

Игрите се разработват в специално подбрани теми и имат за цел да направят изживяването за гостите различно и уникално, дори когато става въпрос за позната дестинация.

Първата от разработените игри ще се проведе на 17 и 18 юни. Тя предлага обиколка на Царевец, която ще даде цялата информация, съдържаща се в една екскурзоводска беседа, но пречупена през загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, играчите трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на Царевец тайни.

Име на играта: СРЕДНОВЕКОВНИ КРИМИНАЛНИ ЗАГАДКИ: Тайната на 9-те ключа
Дата на провеждане: 17-18 юни
Място на провеждане: хълма Царевец
Билети и записвания: площад "Иван Асен I" от 11:00 до 17:00

Опознай Велико Търново с маршрути-игри

Следващата разработка – „Търновски легенди“, ще поведе играчите през места и улици, по които не минават туристическите маршрути, но носят автентичния дух на Търново. Историите, които ще бъдат разказани, са създали града такъв, какъвто е днес, и ще открият по някоя тайна дори за старите търновци.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин