Орта Сан Джулио – толкова много в толкова малко - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Орта Сан Джулио – толкова много в толкова малко
Автор: Peika.bg
Орта Сан Джулио – толкова много в толкова малко
Снимка: Selden Vestrit

Орта Сан Джулио се намира в италианския регион Пиемонт в провинция Новара. Градът е ситуиран в северна Италия, на брега на езерото Орта, намиращо се на 100 километра североизточно от Торино. Въпреки своята отдалеченост, Орта Сан Джулио може да се похвали с зашеметяваща гледка към езерото, красиви плажове, целогодишни събития и многобройни културни и исторически паметници в близост.

В района се намира Светилището на Мадона дел Сасо (Светилището на нашата дама от Скалата), което е разположено върху скала над езерото. Комплексът е от началото на 18-и век и в него може да бъде разгледана църква, изрисувана от италианския художник и скулптор Лоренцо Парацино. На пет минути от Орта Сан Джули е град Миасино, където е Вила Негра – аристократична провиницална резиденция, която е реставрирана и днес е собственост на Торинския университет, който организира изложби и концерти там.

34123

Районът е богат на културен живот, защото там е Сакро Монте ди Орта - комплекс от общо 21 параклиса, които са разположени на хълм над езерото Орта. В сградите, строени между 16-18 век, могат да бъдат видени рисунки и скулптури, създадени от известни творци от онзи период. Фондазионе Калдерара пък се намира в селцето Ваджио на източния бряг на езерото Орта и съдържа 330 творби като рисунки, модерни графики и скулптури. В сградата се влиза през красива градина, а интересните архитектурни мотиви винаги привличат вниманието на туристите.

По отношение на музеите, местността на Орта Сан Джули също има с какво да се похвали - Мусео дели Албергиери се намира в Армено и е събрал историите на служителите на местния хотел през вековете. Също там е и Мусео дел Омбрело е дел Парасоле, който е единственият италиански музей, посветен на чадърите. Там има повече от 1000 експоната и записаната история на местните майстори на чадъри. В този музей можете да разберете как са се развили чадърите и начинът, по който те са променили модата през годините.

34122

Събитията около езерото Орта също не липсват. Фестивалът Кусиано ди Мусика Антика е годишно събитие за средновековна музика и култура през юни, което се провежда на остров Сан Джулио. Фестивалът е в продължение на шест дни и включва концерти, барокови симфонии и дискусии за музиката през вековете.

През юли туристите пък могат да участват в събитието „Средните векове на езерото Орта“ с включени туристически обиколки на кулата на Бучоне и средновековния замък, организираните средновековни музикални концерти и средновековен пазар с разнообразни дейности, уъркшопи, паради и забавления, особено за най-малките.

34121

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин