Още 6 супер фестивала в Европа за това лято - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Още 6 супер фестивала в Европа за това лято
Автор: Стефан Стефанов
Още 6 супер фестивала в Европа за това лято
Снимка: Heini Samuelsen

След като вече ви представихме класацията на шестте най-добри предложения за концертен туризъм в Европа, се замислихме, че ще е най-добре да направим още една класация. В нея трябваше да има информация за не толкова популярни, но също толкова силни събития из Стария континент, които да дадат още 6 варианта за музикалното ви пътуване през топлите месеци.

 В процеса на търсене самите ние си набелязахме още няколко феста, които определено си заслужават пътуването и парите, а в списъка по-долу като цяло няма нищо за изхвърляне.

32976

Rock im Park

5-7 юни

Нюрнберг, Германия

Лайнп-ъп: Foo Fighters, Marilyn Manson, Slipknot, Bad Religion, Ice T& Body Count, Clutch

Цена: 184 евро

Rock im Park е голям рокфестивал в Германия, който се провежда в Зепелинфелд в Нюрнберг и се брои на едно с другия такъв фест - Rock am Ring, като хедлайнерите са почти едни и същи и свирят по един ден и на двете събития. Съдейки по имената на бандите, тази година хедбенгинга ще е на ниво и за всеки рок фен ще има заслужена здрава жица.

 32978

Volt Festival

1-4 юли

Сопрон, Унгария

Лайн-ъп: Rise Against, Motorhead, Slash, Fatboy Slim, David Guetta

Цена: 33 евро (дневният билет) + още 9 евро за кемп

Volt Festival се случва на прекрасно място - в красивия унгарски град Шопрон има множество кръчми, таверни и ресторанти, където да се подкрепите преди да се появите пред някоя от десетината сцени. Средно на Volt има около 150 изпълнители като през 2015 г. организаторите са поканили известни имена от световната електронна и рок сцена, а се очаква около 100 хиляди души да отидат да избухнат на тяхната музика. Тази година дори се очаква фестът да е по-силен, защото празнува 22-годишен юбилей, така че внимавайте. 

32977

Nova Rock

12-15 юни

Никелсдорф, Австрия

Лайн-ъп: Rise Against, Motorhead, Nightwish, Godsmack, Guano Apes

Цена: Най-евтините билети са по 145 евро

Австрийският фестивал обещава да е доста мощен през 2015 г. и офертата звучи обещаващо за българските фенове, въпреки че голяма част от хедлайнерите вече са идвали у нас. Все пак, шансът за екскурзия до Австрия и посещение на добре организирано музикално събитие със сигурност ще ви дойде добре.

32975

Rock for People

4-6 юни

Храдец Кралове, Чехия

Лайн-ъп: Three Days Grace,Faith No More, Limp Bizkit, Yellowcard

Цена: Стандартен билет излиза 62 евро

Миксът от стилове, който са подготвили от чешкия фестивал ще събере на едно място фенове на Майк Патън и Faith No More, както и такива на Limp Bizkit (ако са останали такива, поне за доброто старо време). Интересното тук е, че на 3-5 юли фестът се мести в Пилзен, където билетът за 3 дни ще е 58 евро, а на сцената ще забиват Motorhead, Guano Apes, Fink, Пийт Дохърти и други.

 32974

Pohoda Festival

9-11 юли

Тренцин, Словакия

Лайн-ъп: Manu Chao La Ventura, Franz Ferdinand&Sparks, Bjork, Eagles of Death Metal, Die Antwoord

Цена: 89 евро

Мястото на словашкия фестивал се намира на бивше летище, на около 120 километра от Братислава. Сборът от музиканти сигурно е най-разнообразният в тази класация и именно на Pohoda жанровото разстояние между Ману Чао и Бьорк ще бъде съкратено, доколкото това е възможно.

 32980

Highfield Festival

14-16 август

Лайпциг, Германия

Лайн-ъп: The Offpsring, Interpol, The Kooks, Dropkick Murphys, Flogging Molly, Millencolin

Цена: 111 евро (билет + кемп)

Този германски фестивал се гордее с това, че е „най-големият независим рок фестивал в Източна Германия и един от най-важните инди фестивали в Европа.“ Както личи от състава на хедлайнерите, подобни твърдения избщо не са самохвалство, а повечето от тях са ветерани в областта, така че този фест просто не може да е грешно решение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин