Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон)
Автор: Peika.bg
Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон)
Снимка: pixabay

Вулканът Осорно е симетричен стратовулкан в южно Чили, издигащ се над езерата Тодос лос Сантос и Ланкиуе.

Осорно е един от най-активните вулкани в Чили. Историческите изригвания често са произвеждали потоци от лава. Много изригвания са възникнали както от върха, така и от фланговите отвори и пукнатини. Потоците от лава от нейните изригвания са достигали до езерата Тодос лос Сантос и Ланкиуе.

Въпреки че историческата му дейност е била предимно ефузивна, много експлозивни изригвания, които генерират пирокластични потоци и вълни, са идентифицирани, че са се случили през последните 14 000 години.

Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон)
Снимка: pixabay

Вулканът Осорно е световноизвестна икона на Пуерто Монт. Издигайки се на впечатляващите 2652 метра, той може да се види навсякъде в районите на Пуерто Монт и Езерния окръг. Това е един от най-активните вулкани в южните чилийски Анди с редица и чести експлозии, случващи се през последните 14 000 години, последната през 1869 г. Целодневна обиколка с екскурзовод ще ви отведе нагоре, надолу и навсякъде около зашеметяващите гледки, които заобикалят тази прочута забележителност.

След като предприемете това пътуване, ще минете на север до водопада Петрохю, който стои в сенките на този зашеметяващ вулканичен паметник. По пътя ще пътувате през тучни, зелени пасища и провинция, осеяна с езера и очарователни ферми с вулкан Осорно пред очите ви. Сгушен във великолепния национален парк Висенте Перес Росалес, най-старият национален парк в Чили, водопадът Петрохю е създаден преди еони след изригване на Осорно, където има изхвърлени множество вулканични камъни. След като пристигнете, можете да преминете през мостовете, да изследвате (внимавайте, скалите може да са хлъзгави), да дишате свежия, чист въздух и да се чудите на брилянтната вода над вулканичните скали. Подгответе си камерите, може да зърнете елен, сива лисица и още много други. Гледките не са изпускане.

Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон)
Снимка: pixabay

За напълно различна гледка към Осорно, следващата ви дестинация е La Burbuja, ски курорт на ръба на езерото Llanquihue. Ще пътувате през алпийска страна на чудесата, докато се изкачвате по склона на Осорно. През зимата La Burbuja е дом на скиори и сноубордисти; през лятото ще намерите много посетители на туризъм, планинско колоездене и просто релакс. След като слезете от транспорта си, ще бъдете изумени от прекрасните гледки. Ски лифтът работи през лятото и е чудесен начин да се насладите на целия спиращ дъха район.

Осорно - един от най-активните вулкани в Чили (гледки от дрон)
Снимка: pixabay

Следващата ви дестинация е обяд в местен ресторант, където ще седнете за приятна храна. В менюто са сирене емпанади, зеленчукова супа, риба на скара и кухен, немска дума за торта, която се прави от сладко тесто и гарнирана с плодове и крем или решетъчни кори. Вашият избор на вода, вино, кафе или чай ще придружава храненето ви заедно с Pisco sour, който е традиционен южноамерикански коктейл.

След обяд ще се качите на борда на транспорта си за връщане до Пуерто Монт. Но първо ще спрете в очарователния град Пуерто Варас. Почивайки на брега на езерото Llanquihue, Пуерто Варас е основан от немски имигранти преди повече от 150 години и е добре известен със своите немски традиции, храна и архитектура. 

След това ще отпътувате за Пуерто Монт с вечно присъстващия Осорно, който ще ви отведе обратно до кея.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин