Остров Ибиса – пълен наръчник с полезна информация - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Ибиса – пълен наръчник с полезна информация
Автор: Любка Ленкова

Най-пълният и подробен парти пътеводител за Ибиса

Този материал е за всички онези Ibiza lovers, които никога не са били на най-лудия парти остров на света.

В момента, в който сядам да пиша за безкрайните маратони, пред мен изплува град Ибиса (Ibiza Town) парти центърът, където всички идват, за да се забавляват в часовете, когато „нормалните“ хора спят, работят или се занимават с ежедневната си рутина.

Пищните околности, денонощните фиести, най-невероятният звук и диджеи, магически ВИП зони, издигнати високо над масите, с изглед към морето от хора, танцьорите и заливането с пяна – тук и най-смелите фантазии се превръщат в реалност!

Сравненията с Лас Вегас са чести и са логични, тъй като концепцията за малък остров, който предоставя безкрайни развлекателни нощи и взривяващи забавления, е точно толкова скандално, колкото изграждането на Дисниленд за възрастни в средата на пустинята Невада.

Парти адреналинът ми започва да се покачва успоредно с BPM-а на сетовете от Ibiza Global Radio и както се казва, едно парченце и съм там отново!

Как да стигнем до Ибиса?

Летище Ибиса обслужва Балеарските острови – Ибиса и разположения близо до него остров Форментера. Намира се на 7 км югозападно от нашата цел.

От София все още няма директен полето до град Ибиса, затова трябва да си избереш вариант с 1 или 2 прекачвания в Лондон, Мадрид, Рим... Опциите са много, както и цените, които варират около 500 евро за двупосочен билет.

Още щом кацнеш на твърда земя, можеш да усетиш парти духа на този луд остров. Всички рекламни билбордове на летището са за предстоящите партита в някои от най-яките клубове като Amnesia, Space, Privilege... На изходите те посрещат разни костюмирани весели откачалки, които ти подават тесте флаери с викове „Арива, ариваааа!“.

Разходи на Ибиса?

Престоят на Ибиса е свързан с доста разходи. Разбира се, при всеки бюджетът е относителен, но има неща, които не можеш да спестиш, ако си дошъл за истинска веселба.

Спането ти може да варира от 50-ина евро за стая под наем до много-стотин евро в някой от 5-звездните хотели и лъскави комплекси.

Входовете в клубовете като Space и Amnesia започват от 30 и достигат до 100 евро, но закупени по-рано онлайн, може и да са на половин цена. Алкохолът в клубовете варира около 15-20 евро за чашка, водата е около 10 евро.

По бийч баровете цените са по-достъпни, някъде наполовина.

За храната имаш много опции – от това да хапнеш хамбургер и картофки за 5 евро до ресторант, в който да опиташ средиземноморска кухня за 30 евро, или да минеш през близкия супермаркет и за 15 евро да си напазаруваш за цяла седмица.

Транспорт на Ибиса

Основният транспорт на острова са такситата и въпреки че не са никак евтини, в пика на сезона не достигат. Разстоянието от град Ибиса до Сан Антонио (около 15 км) излиза към 40 евро.

Клубове, бийч барове, яхтени партита

Подробен пътеводител из клубовете, бийч баровете и яхтените партита на Ибиса.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин