Остров Лупита - малко известният луксозен оазис - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Лупита - малко известният луксозен оазис
Автор: Peika.bg
Остров Лупита - малко известният луксозен оазис
Снимка: lupitaisland.com

Една доста непопулярна дестинация за почивка, за чието съществуване най-вероятно не сте подозирали, е остров Лупита.

Той се намира в танзанийското езеро Танганайка и с основание може да се нарече конкурент на едни от най-известните курорти. На остров Лупита може да намерите екзотична природа, луксозни вили и гарантирано спокойствие, тъй като достъпът до това късче земя е ограничен.

Островът е частен и до него се стига единствено с лодка или хеликоптер. На неговата силно контрастна територия може да видите комбинация от девствена африканска природа и 13 луксозни вили (две семейни и 11 само за двойки).

Там посетителите могат да се насладят на спиращи дъха гледка към сините води на второто по големина езеро в Африка. Освен това те могат да се впуснат в разнообразни водни спортове, разходки сред природата и екскурзии до малки, почти недокоснати от цивилизацията селца.

Всяка от вилите на острова осигурява комфорт, който би задоволил прищевките и на най-взискателните туристи. Мебелите са ръчно изработени, разполагат с вана или басейн на открито и са обградени от пищна растителност. Освен това част от помещенията на вилите са отворени, така че нищо не пречи на великолепния изглед към езерото и неповторимото ухание на дивата природа. Ако всичко това не осигурява достатъчен релакс, на разположение на гостите е и модерен спа център с всевъзможни процедури.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин