От Берлин до Йерусалим пеша - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От Берлин до Йерусалим пеша
От Берлин до Йерусалим пеша

Как ви звучи да изминете цялото разстояние от Берлин до Йерусалим пеша? Ако според вас това е начинание за авантюристи, то ние намерихме един такъв. Името й е Вероника Айнмал и ви кани да походите дори за малко с нея в похода й „Белия жерав“.

Вероника Айнмал вече е минала пеша по две поклоннически пътеки – Камино в Сантяго де Компостела, Испания, и Виа Франчиджена от Швейцария до Рим. Попитахме я защо ходи – защото е религиозна или просто защото й харесва ходенето пеша. „По малко и от двете. Потеглих за първи път, защото исках да видя какво е чувството да ходиш всеки ден. Сега, след преживяванията и приключенията, които имах, реших да изучавам теология. Така че всеки нов път е начин да да открия вътрешната си вяра“.

Походът от Берлин до Йерусалим е посветен на мира – нещо, което от векове е твърде крехко в Светите земи. В своя блог, посветен на пътуването, Вероника цитира думите на Махатма Ганди: „Няма път към мира, мирът е пътят“.

Вероника потегля на 23 март 2012 г. от Берлин и е изчислила, че ще направи близо 15 милиона крачки до Йерусалим, като ще мине и през България (през Писанец – Разград – Струйно – Ивански – Камчия – АйтосБургасСозополЦарево – Граматиково). Има график и се опитва да го спазва, въпреки че на път никога не се знае какво ще се случи. Ако всичко върви по вода, трябва да пристигне в Йерусалим в края на септември. В блога й ще намерите маршрута й, за да видите кога и къде можете да се присъедините към нея – независимо дали в България или в друга част от пътешествието й.

Самата тя споделя, че досега е отлагала това пътешествие заради събитията в Близкия изток, но тези опасения вече не я притесняват. „С това пътуване искам да покажа нещата, които имаме, но не забелязваме“, казва Вероника. „Искам да покажа на света, че обикновените хора могат и искат да живеят заедно и в мир“.

По време на своите пътешествия Вероника среща различни хора. Казва, че с някои са станали добри приятели, а някои ще се включат в похода „Белия жерав“.

Прочетете и нашето интервю с Вероника, взето дни преди да потегли към Йерусалим.

Блогът на Вероника можете да видите тук.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин