От къде ще се види най-добре кървавата супер луна днес? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От къде ще се види най-добре кървавата супер луна днес?
Автор: Peika.bg
От къде ще се види най-добре кървавата супер луна днес?

Според НАСА най-добрите места за преживяване на небесното събитие са Хаваите и Алеутските острови в Аляска, като следващите най-добри места са Калифорния и Тихоокеанският северозапад. Ако сте в Мексико, ще имате голям шанс да станете свидетели на кървавата супер луна.

Събитието може да се види и в по-голямата част от Централна Америка и Еквадор, западно Перу и южното Чили и Аржентина, както и части от Западна Южна Америка, Югоизточна Азия, Австралия и Нова Зеландия. Но Европа, останалата част от Азия и Африка почти нямат късмет, въпреки че учените казват, че така или иначе ще се радват на по-ярка луна при условие че небето е ясно.

Когато пълнолунието достигне точката, която е най-близо до Земята на своята елипсовидна орбита, тя се превръща в „суперлуна, защото когато се приближи до нас, изглежда по-голяма и по-ярка от обикновено. Тазгодишното пълнолуние съвпада с пълно лунно затъмнение, което означава, че луната ще бъде напълно затъмнена от земната сянка, придавайки и червеникав оттенък, който идва от светлината, пречупена през земната атмосфера, откъдето идва и кръвавата част от името.

Кога е най-доброто време да го видите?

Северноамериканските наблюдатели на западния бряг ще трябва да се събудят рано в сряда, 26 май, за да го видят. Според НАСА суперлунната кръвна луна започва в 1:47 ч. PST (4:47 EDT), като пиковата съвкупност настъпва в 4:16 ч. PST (7:16 EDT). Затъмнението ще приключи в 6:50 PST (9:50 ч. EDT). Зрителите в Австралия, Нова Зеландия и части от Югоизточна Азия ще го видят във вечерното небе. Лунното затъмнение ще бъде напълно безопасно за гледане, нямате нужда от специални очила.

Ако през деня сте там, все още можете да изпитате супер луната с цветна кръв чрез уеб предавания на живо онлайн. Но независимо къде по света се намирате, ще видите суперлуната, ако небето е чисто, просто ще няма да станете свидетели на тъмночетвеният цвят, предизвикан от затъмнението.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин