Откога не сте плували в басейн от бира - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Откога не сте плували в басейн от бира

Бирата е виновна за много неща. Най-вече за доброто настроение на шумните компании по заведенията и парковете. За полезните и преполезни качества на кехлибарената напитка обаче рядко се говори. Науката е доказала, че е пълна с витамини и минерали, а и помага за камъни в бъбреците. И как да не му се прииска на човек да се потопи в цялото това здравословно блаженство?

Басейн с бира? Не е само в мечтите ви.

Австрийската пивоварна Старкенбергер (Starkenberger) е първата в света, която напълва огромно празно пространство с бира и кани посетителите да се почувстват като богове. Общо седем са басейните, всеки от които пълен с 12 000 литра вода, смесени с 300 литра утайка от бирена мая. За да се чувствате максимално комфортно, басейните са загрети, а обстановката наподобява тази в турска баня.

Любопитен факт: Къпането в бира се смята за лечебно и отпускащо още от времето, когато Клеопатра го е правила в отсъствието на Марк Антоний.

Двучасовото плуване съвсем не е на сухо - включва още бира (не от басейна, разбира се) и дребни хапки, с които да замезите.

Освен с бирения си басейн, пивоварната е известна и с това, че вече повече от сто години се ръководи почти изцяло от жени. Това може би обяснява големия интерес от страна на посетители от мъжки пол. Освен това се намира в собствен замък.

Полезна информация: За биреното плуване ще ви е нужна резервация. Намира се в околностите на градчето Таренц, на около 60 км от Инсбрук. Подробности за пивоварната тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Работната пчела, 23.07.2013 | 11:18
Ей това е :) само че не бих искала някой да ми пишка в бирата!
Абонирайте се за нашия бюлетин