Отменят полети и всички културни събития на закрито - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отменят полети и всички културни събития на закрито
Автор: Peika.bg
Отменят полети и всички културни събития на закрито
Снимка: pixabay

Заради установените в България първи случаи на коронавирус, са отменени всички масови културни събития на закрито в цялата страна.

Това важи за посещенията в кина, театри, концертни зали, музеи, галерии и други. В цялата страна се забраняват и всякакви масови прояви с участие на деца, а спортните състезания ще се провеждат без публика

Преустановяват се и училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна, съобщиха от Просветното министерство.

Решенията бяха взети, след като бяха потвърдени четири случая на заразени с Ковид-19 - два в Плевен и два в Габрово.

Първоначалната идея беше да се ограничат културните прояви на закрито само в областите, в които са потвърдени случаи на коронавирус. Министърът на културата Боил Банов обаче поиска да се разшири обхвата на забраната за цялата страна и това бе прието.

От театър "София" заявиха:

"Всички вече купени билети ще могат да бъдат презаверени за следващи дати. Не е необходимо да правите това днес. Запазете билетите си и ще можете да ги презаверите на по-късен етап. Ще можете да получите и парите си обратно, ако предпочитате, не е необходимо да идвате днес до театъра."

Wizz Air отменя полетите си до Северна Италия с цел овладяване на огнището на коронавирус

Wizz Air, най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, обяви, че незабавно спира полетите си до Милано, Тревизо и Бергамо, поради блокирането на северноиталианския регион в опит за овладяване на огнището на коронавирус.

Полетите от София и Варна до Милано Бергамо ще бъдат напълно спрени до 3 април.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата. Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил. Пътниците могат да избират между изброените опции, като кликнат върху линка в уведомителния имейл и посочат най-добрата за тях опция чрез платформата за самообслужване на Wizz Air.

"България Ер" отменя всички полети от и до Милано

Бъpзoтo paзпpocтpaнeниe нa ĸopoнaвyиpyca в Итaлия пpинyди нaциoнaлния aвиoпpeвoзвaч "Бългapия Ep" дa oтмeни пoлeтитe cи oт и дo Mилaнo.

Πoлeтитe ce oтмeнят пoнe дo 27 мapт, инфopмиpaxa oт aвиoĸoмпaниятa.

Bcичĸи пътници, чиитo пoлeти ca били aнyлиpaни, мoгaт дa пoиcĸaт пълнo възcтaнoвявaнe нa cyмaтa нa caмoлeтнитe cи билeти. Cъщитe мoгaт и дa пpoмeнят дaтaтa cи нa пътyвaнe, бeз тoвa дa изиcĸвa дoпълнитeлнa тaĸca.

Bcичĸи пътници, ĸoитo вeчe зa зaĸyпили билeти зa пoлeтитe oт и дo Mилaнo в пepиoдa oт 29 мapт дo 30 aпpил, cъщo мoгaт дa пoлyчaт пълнo възcтaнoвявaнe нa cyмaтa зa билeти cи или дa cмeнят дaтaтa нa пътyвaнeтo cи пpи нaличиe нa cвoбoдни мecтa, бeз тoвa дa cтpyвa дoпълнитeлнo.

Ryanair обяви, че ще съкрати броя на полетите си на близки дистанции - главно от и до Италия с до 25%.

Ограничението ще важи за срок от 3 седмици - до 8 април и е заради разпространението на коронавируса.

Превозвачът обяснява, че през последната седмица има сериозен спад в резервациите на билети за края на март и началото на април.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин