Отново затягат мерките за пътуване в Европа - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отново затягат мерките за пътуване в Европа
Автор: Peika.bg
Отново затягат мерките за пътуване в Европа

Европейските държави възстановяват някои противоепидемичните мерки за COVID-19 в опит да ограничат нарастващия брой регистрирани случаи. 

Франция затегна ограниченията за пътуване, Испания въведе вечерен час в туристическите горещи точки, Гърция затяга ограниченията за влизане на ресторанти, барове и музеи, а Холандия възстановява рестрикциите на ресторантите и нощните клубове.

Във Франция се затягат граничните ограничения за неваксинирани пътници и тези, идващи от високорискови страни, което сега включва Великобритания според класификационната система на Франция.

Пътуващите от Великобритания, които не са напълно ваксинирани, могат да влязат във Франция само за наложително пътуване и трябва да представят отрицателен резултат от теста за COVID-19 в рамките на 24 часа след пътуването. Неваксинираните или частично ваксинирани пътници, идващи от Испания и Португалия, които са в списъка на Франция и в зеления списък на ЕС за пътуване, трябва да представят отрицателен тест, направен в рамките на 24 часа след заминаването, но въпреки това те могат свободно да влизат във Франция по несъществени причини.

Франция също така е разрешила използването на ваксинационен паспорт за влизане в барове, ресторанти, кафенета, кина, театри, музеи, културни забележителности, тематични паркове, търговски центрове и за качване на вътрешни полети или влакове за дълги разстояния. По този начин човек доказва, че човек е бил напълно ваксиниран, възстановен е или наскоро е имал отрицателен тест за вируса. Пропускът е достъпен за всички на възраст над 12 години и трябва да бъде въведен на 21 юли.

Междувременно в Испания в Каталуния е наредено всички предприятия и дейности да приключат в 12:30 ч. Също така местните власти ограничиха социалните събирания до 10 души, а над 30 града в региона са под нощен комендантски час. Канарските острови също могат да наложат нощен комендантски час, точно когато туристите се връщат към горещата точка за почивка.

В барове, ресторанти, кина, театри и други затворени пространства в Гърция ще бъдат допускани само хора, които са ваксинирани или наскоро са тествани отрицателно за COVID-19. Правилата се прилагат в цялата страна, включително гръцките острови.

В Нидерландия властите разпоредиха ресторантите, баровете и други социални места и ще затворят от 00:00 до 06:00 ч. Дискотеките и нощните клубове отново са затворени и схемата за влизане в страната вече ще изисква тестването на теста да бъде отрицателно 24 часа преди да влезе в събитие, спортна игра или културно място.

Тъй като някои европейски страни въвеждат отново мерки, във Великобритания отпадат всички ограничения на COVID-19 на 19 юли, включително законовото изискване да се носят маски за лице на публични места въпреки призива на Британската медицинска асоциация за продължаване на използването на маски за лице и изискването хората да социална дистанция.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин