Оцеляване сред природата – 9 незаменими вещи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Оцеляване сред природата – 9 незаменими вещи
Автор: Неделина Вангелова
Оцеляване сред природата – 9 незаменими вещи

Случвало ли ви се е да оправяте раницата си за къмпинг сред природата и да се чудите от какво бихте имали нужда? Е, никога не бихте предположили, че може да ви се наложи да оцелявате, но ако това се случи, има няколко вещи, които ще се радвате, че сте взели. Ето кои са те:

1. Контрастиращи на околната среда дрехи - Ако се загубите, трябва да изпъквате на фона на заобикалящото ви, за да бъдете намерени. Най-голямата грешка, която прави човек, е да се облича в камуфлажни дрехи, с които се слива с природата. Колкото са по-ярки дрехите ви, толкова е по-голям шансът да бъдете забелязани отдалече.

2. Нещо леко и трайно за хапване – Овесените блокчета, ядки, сушени плодове, мед – съдържат протеини, витамини и минерали и са енергийна бомба за организма.

3. Топли дрехи – винаги трябва да сте подготвени за промяна във времето, колкото и топло да е на тръгване, природата е непредсказуема и преди да се усетите, може да стане много студено или да завали.

4. Одеяло за оцеляване – направено е от алуминиево фолио, задържа телесната температура и е много леко и компактно.

5. Фенерче – Никога не тръгвайте без фенерче! Ако закъснеете и слънцето залезе, без светлина шансовете да се загубите са огромни.

6. Чували за смет (големи) – могат да ви послужат като постелка на земята, която да изолира от влагата и студа. Също така можете да ги напълните с листа и да си измайсторите спален чувал или одеяло, а ако завали, чувалите идеално ще заместят дъждобрана.

7. Нож – Дори и да не възнамерявате да убивате животни за прехрана или при самозащита, ножът има хиляди други приложения, а особено в гората, той е незаменим.

8. и 9. Кибрит и компас – За огън и ориентация. В случай, че не разполагате с нито едно от двете, можете да използвате счупения си телефон. Ако нямате телефон или имате, но той не е счупен, то природата идва на помощ – използвайте дървени пръчки, за да запалите огън, или вижте как можете да се ориентирате за посоките по слънцето.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин