Папата отваря за туристи лятната си резиденция - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Папата отваря за туристи лятната си резиденция
Автор: Мария Ангелова

Папа Фанциск отваря за посещение от туристи разкошния парк на лятната си резиденция – замъка в Кастел Гандолфо.

Дворецът, чиято площ е по-голяма от тази на Ватикана, се намира на 25 км югоизточно от Рим. Той е владение на Римокатолическата църква от далечната 1596 г. и може да се похвали с прекрасните Градини Барберини и красива гледка към езерото Албано. Освен с поддържани алеи и лехи, паркът ще срещне посетителите си и с археологически находки. Смята се, че в района на днешната папска вила се е намирала вилата на последният римски император от династията на Флавиите – Домициан.

Ватикана е собственик на замъка в Кастел Гандолфо от повече от 400 години, като тук папите обикновено се спасяват от летните жеги. Настоящият папа Франциск е известен със стремежа си към обикновен живот и не обича да прекарва време тук - освен по работа (покойният папа Йоан Павел II например поръчва построяването на басейн в резиденцията). Затова и е решил да отвори двореца Гандолфо за туристи.

Папският дворец се състои от 30 хектара парк и 25 хектара зеленчукови и овощни градини. Има също собствена електроцентрала, собствена водопроводна система, конюшни, обсерватория. Водата в резиденцията пристига директно от близките извори Палацоло, които също са собственост на Светия престол.

Полезна информация: Резиденцията може да се посещава от началото на март 2014 г. Туровете са с екскурзовод и струват 26 евро на човек (комбиниран билет и за Ватиканските музеи – 42 евро). Туристите могат да посещават лятната папска резиденция от понеделник до събота.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин