Париж през август: Най-интересни фестивали и събития - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Париж през август: Най-интересни фестивали и събития
Автор: Peika.bg
Париж през август: Най-интересни фестивали и събития

Август е най-горещият месец в Париж, така че местните жители са склонни да прекарват по-голямата част от времето си навън.

Независимо дали предпочитате фестивал по оживените брегове на река Сена или искате да се насладите на филм под звездите, ще бъдете изненадани за избора на събития, ако посетите Париж през август.

Фестивал Été du Canal ("Лято на канала")

До 26 август

L'Été du Canal е еклектичен безплатен летен фестивал, който е като глътка свеж въздух за Париж. Има шезлонги и концерти на живо с успокояваща музика, уникални DJ сетове, както и речни совалки, които са на разположение само за 1 евро. Те могат да ви откарат от една парти дестинация до друга. За да покаже най-доброто от градската красота на Париж, 11-то издание на фестивала, ще превърне каналът на реката в сцена на 10-километрова изложба на открито. Освен че е рай на любителите на изкуството, фестивалът е чудесен и за семействата, тъй като има много дейности, достъпни за деца.

Вход свободен

Париж през август: Най-интересни фестивали и събития
Снимка: ErasmusOfParis/Flickr

*

Лято кино

18 юли - 19 август

Ако обичате киното на открито, ще се радвате да научите за Cinéma en Plein Air в парк Ла Вийет и Cinéma au Clair de Lune. Филмите, който можете да гледате под парижкото небе са: "Ла ла ленд", "Холи Мотърс", "Купонджийки", "Жул и Жим", "Марсиански атаки". Не само филмите, но най-вече и самото място на прожекциите привлича любопитни посетители. Те се провеждат на тревата навън след залез слънце и нищо не може да бъде по-романтично, от това да споделите хубав филм под звездите с любим човек. Не забравяйте да си донесете одеяло. Ако предпочитате, можете да си наемете шезлонг за 7 евро или 5 - за 20 евро - ако сте  с приятели или със семейството. 

Вход свободен

*

Плуване

1 август - 9 септември

Плуване в центъра на Париж? Кой би помислил? Живописният канал, известен като Басин де ла Вилет, в 19-ти район, е горещо място, изпълнено с водни бази през лятото. Това е най-голямото изкуствено езеро в град с дължина 800 метра и широчина 70 метра. Отворен е всеки ден до 9 септември (с изключение на 15 август). Там, между 11:00 и 21:00 часа, ще можете да поплувате и да се разхладите от жегата. Можете да опитате и някои от интересните водни спортове като: каяк и кану.

Париж през август: Най-интересни фестивали и събития

*

Екскурзия с велосипед

През август

Няма по-добро време от август, за да се насладите на обиколка с велосипед над речните брегове на Марн. Това е очарователен зелен коридор, който минава през Париж. Разгледайте известните кули в средновековен стил, вилите в стил Арт Деко, красивия замък и абатството от 7-ти век, потопени в исторически легенди. Докоснете се до старинната архитектура и уникалното културно наследство на френската столица.

След приятната разходка можете да похапнете в някое от крайречните ресторантчета или да изпиете едно кафе, докато гледате улиците, изпълнени с хора и безмълвната река. Цената на екскурзията е много разумна, имайки предвид, че имате водач, който на драго сърце ще ви разкаже знайни и незнайни истории за Париж (и на английски език). Освен това ще имате удоволствието да покарате автентичен, френски велосипед, като излязъл от някой стар романтичен филм. 

Билети: 23 евро

Париж през август: Най-интересни фестивали и събития

*

Круиз с похапване

През август

Разбира се, не всеки обича физическата активност по време на високите температури. Ако все пак искате да се насладите на слънцето, но и малко да помързелувате, круизът + хубава храна е вашето забавление! Река Сена става много претъпкана през летния сезон, така че определено си заслужава да се проучи един от другите водни пътища, като канала на Урк. Като част от ежегодната програма на "L'Été du Canal", там се организира прекрасна екскурзия, която определено е скритото съкровище на града, когато става въпрос за разходка с лодка в Париж. Освен да се любувате на красиви пейзажи, ще можете да похапнете вкусни и здравословни, домашно приготвени ястия от пресни продукти.

Билети: 27 евро за възрастни, 16 евро за деца под 12 години

Париж през август: Най-интересни фестивали и събития

*

Атракции в Градините на Тюйлери 

До 27 август

Градините на Тюйлери (Jardin des Tuileries) е най-централният и красив парк в Париж. Мястото е любимо както на децата, така и на родителите им. Тук можете да си припомните детството с надуваеми замъци за скачане, блъскащите се колички, влакчетата на ужасите, огледалните зали и летящите люлки. Паркът предлага над 60 атракции. Е, за някои най-интересни са сергиите за вкусна храна, от които се носи аромат на изкушаващи палачинки, захарен памук, карамелени ябълки и какво ли още не!

Вход свободен за Градините на Тюйлери 

Париж през август: Най-интересни фестивали и събития
Снимка: Andy Hay/Flickr

*

Класическа музика сред природата

5 август - 17 септември

След дълги разходки в Париж е най-добре да си отдъхнете с малко музика сред зеленина. Фестивалът "Classique au vert" обединява величието на класическата музика с удоволствието да бъдете сред природата вече 20 години. Той предлага цяла гама от открити концерти в събота и неделя през август и първите две седмици през септември. Цената се намира в Парижкия парк. Единственото, което трябва да заплатите е символичната такса от 2,50 евро, за да влезете в парка.

Билети за концертите: Безплатни

*

Рок край Сена

24 август - 26 август

Ако не сте фен на класическата музика, тогава не се страхувайте. "Rock en Seine" е вашият шанс да се насладите на голям летен музикален фестивал в Париж, преди есента да се настани в града. Имайки предвид това, фестивалът винаги дава грандиозен завършек на лятото. Той се провежда всяка година непосредствено до Париж, в прекрасната природна обстановка на националния парк Сен Клод (Saint-Cloud). Тази година тридневният рок фестивал ще посрещне: Thirty Seconds to Mars, Liam Gallagher, First Aid Kit, Glass Animals, Wolf Alice. Това определено е събитие, което рок феновете не бива да пропускат. 

Билети: 39 евро дневен, 139 евро тридневен пропуск.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин