Първият круизен кораб, който има собствена лаборатория за тестване за COVID-19 - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Първият круизен кораб, който има собствена лаборатория за тестване за COVID-19
Автор: Peika.bg
Първият круизен кораб, който има собствена лаборатория за тестване за COVID-19
Снимка: pixabay

Туристическата индустрия е принудена да се адаптира бързо към огромните промени и предизвикателства, породени от разпространението на COVID-19 тази година.

Последният пример е Viking Cruises, които станаха първата компания, която обяви вградена PCR лаборатория за бързо тестване на COVID-19.

Завършването на съоръжението е обявено на борда на Viking Star, което според компанията позволява мащабен капацитет за тестване.

PCR е техника, използвана за откриване на малки сегменти от генетичен материал в пробите и показва наличието на антиген, за разлика от имунния отговор на организма или антитела. Обикновено се използва с тампон за вземане на проба. Според Викинг тестът на борда на океанския кораб с 930 гости е неинвазивен и използва проба от слюнка. 

Първият круизен кораб, който има собствена лаборатория за тестване за COVID-19
Снимка: pixabay

„Работим по това от няколко месеца и днешният ден е важен, тъй като ни придвижва с една крачка по-близо до възобновяването на круизите, без да се нарушава безопасността на нашите гости и екипаж. Неотдавна обявените насоки на CDC са ясно приведени в съответствие с нашите изследвания в областта на общественото здраве и ние приветстваме стремежа на агенцията към тестване, тъй като вярваме, че това е единственият начин за безопасна работа. Според нас непрекъснатите PCR тестове, заедно с нашите обширни хигиенни протоколи на борда, ще доведат до превръщането на корабите на Викинг в безопасно място за избягване и опознаване на света“, каза Мат Граймс, вицепрезидент на морските операции за викинг.

Плановете на Viking за демонстрация на лабораторията за PCR, както и новия дизайн и оперативни процедури, ще се случи когато Viking Star пристигне в Осло в средата на ноември. 

Наскоро редица големи круизни компании, които са членове на Международната асоциация за круизни линии (CLI), се събраха в съгласие с нови разпоредби, които ще изискват от всички пътници, желаещи да се качат, да покажат, че нямат COVID-19, докато CDC в САЩ обявиха поетапен подход към възобновяването на пътническите операции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин