Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно
Автор: Peika.bg
Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно

Когато става дума за наситени с адреналин преходи, има едно място, където главозамайващата височина и коварните пътеки се съчетават.

Става дума за Мачу Пикчу и усилието да минете по пътеката, която ще ви представим в следващите редове, със сигурност си струва.

Страшните стълби всъщност водят към Рая, към едно от най-невероятните места, които можете да видите и изживеете.

Ако си мислите, че надморската височина е единственото опасно нещо при посещението на древния изчезнал град, грешите. Някои туристи предпочитат да предприемат класическия 5-дневен преход по Пътеките на инките, криволичещи из Андите.

Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно


Преходът е изтощителен и интересното е, че само 200 човека имат право да са на пътеката едновременно.

Тези, които предпочитат да пропуснат почти едноседмичната екскурзия и изберат да отидат направо в планината, трябва да знаят, че там няма пътища за автомобили и ще трябва да се повозят на местния влак, който може да им предостави доста интересно изживяване.

По-голямата част от туристите посещават Мачу Пикчу само за ден, но ако имате достатъчно време, ви препоръчваме да прекарате и поне една нощ в района, тъй като най-доброто време да видите изгубения град, е рано сутринта.

Вратите отварят в 5:00 часа, но както може би се досещате, повечето хора няма да са там толкова рано. За да си осигурите възможно най-голям шанс да видите невероятните гледки, без присъствието на големи тълпи, би било добре да станете. Освен това в околността има и изобилие от къмпинги на разположение на тези, които търсят по-голяма близост с природата!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин