Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Автор: Peika.bg
Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Снимка: pixabay

Говоренето за Пакистан в една статия от няколко изречения би било несправедливост към тази земя, тъй като тази страна е пълна с красиви земи, които трябва да бъдат открити.

Тук има много великолепни пейзажи, скрити села и много повече. От красиви джамии до възхитителни реки и крепости, невероятните хора и вкусната храна определено биха ви върнали обратно в Пакистан, когато си помислите да пътувате отново.

Тук ще ви разкажа за някои места, които ще откраднат сърцето ви и ще ви накарат да се влюбите в тази страна.

Национален парк Deosai Plains

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Снимка: wikimedia

Deosai Plains се намира в Гилгит Балтистан и се намира на около 30 км от Скарду. Това е второто най-високо място в света и е невъзможно да се посети през зимата. През лятото можете да видите красотата му.

Очарователните заснежени планински върхове, красиви зелени равнини и ливади и сапфирено сини езера го правят незабравимо посещение за туристите. Не забравяйте да посетите равнините дезай в Националния парк, сигурни сме, че ще съжалявате, ако сте пропуснали тази част от рая по време на посещението си в Пакистан.

Проход Кхунджераб

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Снимка: pixabay

Този красив планински проход с висок връх е връзката между Пакистан и Китай с красива граница между двете.

Тучни зелени полета и планини с високи върхове го правят привлекателно място за хората, които обичат прекрасните пътувания между зелените полета.

Долината Сват

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Снимка: pixabay

Долината Сват се намира в провинция Khyber pakhtunkhwa в Пакистан и е известен с красивите езера, реки и прекрасни зелени гори и равнини. Хората от Сват са известни със своето гостоприемство и топло посрещане на посетителите.

Пазарите в Сват все още имат същата стара културна нотка, която го прави привлекателно място за посетители. Можете да видите красиви столчета и шалове и прекрасни културни облекла, които трудно можете да намерите някъде другаде в Пакистан.

Долината Калам

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 2)
Снимка: pixabay

Долината Калам е най-високото място в Сват и се смята за красотата на мястото. Намира се на около 100 км от Мингора и е заобиколено от изумрудено зелени планини, прекрасни гори и красиви сини езера.

Калам си заслужава да се посети през лятото, тъй като температурата там е много приятна. Най-студеният спад на температурите може да се усети през януари и февруари.

Едно от най-посещаваните места в долината Калам е Ушу, което се намира на височина 2300 м и е достъпно само с джипове.

В долината Калам има няколко прекрасни езера. Езерото Маходанд и езерото Кундол са най-известните, тъй като са лесно достъпни. Езерото Маходанд се намира на около 40 км от Калам и е много приятно за очите. Всеки, който посещава Калам, трябва да отиде там, за да се наслади на красивата живописна гледка към езерото Маходанд.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин