Пътувай от креслото: Езерото Пауъл – любимо място за отдих на американци - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Езерото Пауъл – любимо място за отдих на американци
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Езерото Пауъл – любимо място за отдих на американци

Езерото Пауъл е част от Националната зона за отдих и почивка Глен Каньон.

То е едно от любимите места на много американци за ваканции през цялото време на годината. С широка и детайлно разработена почивна база езерото Пауъл е едно невероятно съчетание от бистра синя вода, пясъчни плажове и живописна природа от червеникави скални масиви

Езерото Пауъл е място, където може да видите невероятно много природни забележителности, да се впуснете в изследването им или просто да се отдадете на някоя от многобройните туристически атракции и възможности за спорт и разтоварване. Езерото Пауъл е второто най-голямо езеро, създадено от човешка ръка в басейна на река Колорадо, като го изпреварва единствено езерото Мийд. 

Невероятно чистите и кристално сините води на Пауъл контрастират на извисяващите се скалисто-червени стени на каньона. То очертава голяма част от границата на щатите Юта и Аризона, като по-голямата част от водния басейн заедно със забележителния Мост на дъгата попада в рамките на Юта. 

Езерото кръстено на изследователя Джон Уесли Пауъл. Той е ветеран от гражданската война и който през 1869 г. изследва водоема само с 3 дървени лодки. Националната зона за отдих край езерото Пауъл е създадена 1972 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин