Пътувай от креслото: Разгледайте замъка, вдъхновен от Вагнер - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Разгледайте замъка, вдъхновен от Вагнер
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Разгледайте замъка, вдъхновен от Вагнер

Приказният замък Нойшвайщайн се намира в подножието на Баварските Алпи, сред гористи хълмове, близо до границата с Австрия, до малкото приказнокрасивото Лебедово езеро. 

Това архитектурно творение е построено от Лудвиг II Баварски като в чест на прочутия композитор Рихард Вагнер. След като Бавария губи войната срещу Прусия през 1866 г. той на практика престава да е суверен, оттегля се в мистичния си свят и започва строежа на мечтания замък там, където ще бъде истински крал и ще се потопи в света на своите фантазии.

Този замък щял да бъде в автентичния стил на укрепленията на старите германски рицари, далеч от светската суета и новите предизвикателства на времето, които Лудвиг II не разбирал. Вдъхновен от легендата за рицаря Лоенгрин и от сюжетите във Вагнеровите опери, монархът започва строежа на мечтите си през 1869 г.

Първоначалната идея е била там да се поставят Вагнеровите опери. Стенописите в трапезарията пък са посветени на Танхойзер, спалнята – на Тристан и Изолда, салонът – на Лоенгрин, тронната зала – на Парсифал. 

Вижте това произведение на изкуството във видеото по-долу. За максимално удоволствие, гледайте на цял екран.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин