Пътувай по света без да ставаш от дивана - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай по света без да ставаш от дивана
Автор: Мария Ангелова
Пътувай по света без да ставаш от дивана
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато няма как да отидеш до далечни и екзотични земи, не ти остава нищо друго освен да се отпуснеш удобно на дивана и да оставиш някой друг да те разведе – в звук и картина.

В наши дни почти всеки може да снима, докато пътува и не е нужно да си професионален оператор, за да имаш страхотни кадри. Подбрали сме ти здравословна доза вдъхновение за пътешествия по целия свят – от Монголия до Исландия, от обиколки с кола до двуседмични пешеходни преходи по случай 65-годишнината на мама.

Видеоклиповете са кратки. Можеш например, да гледаш по един всеки път, когато започне рекламният блок по телевизията. Макар че едва ли изобщо ще се върнеш към телевизията.

Усещане за Азия

Динамично, многоцветно, духовно пътуване из източните части на Мианмар (бившата Бирма). Макар и политически нестабилна, страната е запазила гостоприемството и усещането за спокойствие на своите жители.

ASIA scrub from Paul Wex on Vimeo.

*

Из степите на Монголия

Кадри от няколко дни из степите и хълмовете на Западна Монголия. Усещане за могъществото на природата и за човешката нищожност.

Moving On - A Hike in Western Mongolia from Just Greg on Vimeo.

*

Ам-стер-дам

Амстердам през погледа на група приятели, които стъпват за първи път в града. Харесахме кадрите, заснети по време на каране на колело, както и люлеенето на люлка. Пъуването е игра, в крайна сметка.

AMS TER DAM from Olivier Moizan on Vimeo.

Исландия през декември

Няколко дни обиколка с кола на Исландия. Както споделя авторът на видеото – Йорен де Ягер, Исландия просто не прилича на никое друго място на света. Бонус: Северно сияние. 

Iceland. from Joren de Jager on Vimeo.

Пеша от Тоскана до Рим

По случай 65-я рожден на майка си Алекс Сандберг изминава с нея 322 км по древния път Виа Франчиджена. Пътешествието отнема 14 дни и доста вино.

TUSCANY TO ROME - La Via Francigena from Alex Sandberg on Vimeo.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин