Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko
Автор: Александра Любова
Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko

Лятото е любимият ми сезон, но ще ви разочаровам като разберете, че това не е заради морето и плажа, а липсата на катове дрехи подобрява драстично настроението ми. Не, не ме разбирайте погрешно - обожавам морето, плажа и коктейлите, но носенето на нещо съвсем леко и удобно е най-хубавата част!

Тази година отпуската ми се падна през август и не че имам право да се оплаквам изобщо, но някак тълпите от хора и астрономическите суми, които се харчат по това време на годината по Черноморието, не бяха желана част от моето пътуване.

България може да се похвали не само с море, но и с величествени планини, които не трябва да забравяме през летния сезон. Да, там също има как да направим слънчеви бани и да хванем така желания шоколадов тен, но ще се радваме на по-малко тълпи от хора, както и на прохладния вятър, който неминуемо идва от балкана. 

Насочихме се към Банско най-вече заради невероятно красивата Пирин планина. Посещавала съм града и през зимата, най-вече, за да карам ски, разбира се и бях изключително доволна както от пистите, така и от лифтовете. Особено кабинковият лифт не е за изпускане, заради невероятните гледки, които се разкриват пред очите. 

Но да се върнем на темата! Решихме да изберем Банско и тъй като преди години бях отсядала в Grand Hotel Bansko през зимата, реших да заложа на сигурно, а и да проверя какво е положението през летния сезон.

Хотелът разполага с чудесен външен басейн, на който можете спокойно да прекарате цял ден, а и повече в печене, четене на книга и релакс. Хапване, както и пийване край басейна са включени в цената на All inclusive пакета, което си е чудесно допълнение към цялостния комфорт. Тези услуги често липсват по морето, нали?

Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko

Лично аз не съм от хората, които обичат СПА центровете през лятото, защото за мен посещението на парна баня или сауна е истинска загуба на време при наличието на слънце и истинска жега отвън. Но хотелът разполага с такъв, който е чудесен избор за не толкова топли дни и мечтано място през зимата.

Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko

За ентусиастите и хората, които не могат без фитнес или поне малко раздвижване - фитнес център Pulse ви осигурява всичко, от което имате нужда за една качествена тренировка. Огромен, модерен и добре оборудван, няма как да останете разочаровани. Ако преходите в гората не са вашето нещо или пък навън е дъждовно, а искате да сте във форма, въпреки хапването на корем през почивните дни, посетете фитнеса и изгорете тези излишни калории.

Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko

Калории, хапване... Знаете на къде отива мисълта ми... Като виден представител на зодия телец съм истински чревоугодник и бях впечатлена от огромното разнообразие както на закуска, така и при всяко друго хранене. При секцията със сладкиши бях почти обезумяла и едвам успях да се сдържа да изпробвам само 3 от многото неща, които грабнаха вниманието ми.

Peika.bg гостува на: Grand Hotel Bansko

В стаята най-много ме впечатли банята не само като интериор, а и защото беше просторна и наистина модерна. А! И добре осветена, което поне на мен ми прави впечатление. Не очаквайте впечатляваща гледка от балкона, но пък не мисля, че Банско трябва да се наблюдава през прозореца. Пирин планина е една от най-красивите в България и заслужава вашето внимание отблизо.

Grand Hotel Bansko имат "Да" от мен, както казват в някои музикални предавания. Храната, обслужването, самия хотел - да, да, да! Цената също не е за пренебрегване, защото една нощувка All Inclusive беше на промоционална цена от 99 лв на двойна стая, което както се казва си е топ оферта. Следете и вие и не се колебайте да посетите Банско през лятото! Определено има какво да видите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин