Пиетрасанта - още от спокойствието и изкуството на Италия - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пиетрасанта - още от спокойствието и изкуството на Италия
Автор: Peika.bg
Пиетрасанта - още от спокойствието и изкуството на Италия

Италианското градче Пиетрасанта е известно със своите ателиета за мрамор, галерии на изкуството и висококачествено туристическо обслужване.

Именно затова някои дори го наричат „малката Атина“.

Пиетрасанта е град в италианската провинция Лука, област Версилия, кръстена на името на реката, преминаваща оттам. Той се намира на около 380 км от столицата Рим, на 250 км от Милано и на 40 км от ПизаСамо на 3 км от града пък е крайбрежната зона Марина ди Пиетрасанта, популярна с живописните си природни дадености и множество културни събития.

Още в античността Пиетрасанта е имал важна роля като главен културен център на област Версилия. Това е от онези градчета, които наистина съхраняват своите традиции в изкуството. Със сигурност ще го забележите, ако се разходите по уличките му сред изящни мраморни фигури, оригинални бронзови статуи и изящна мозайка.

В Пиетрасанта може да намерите множество изложби, работилници за мраморни изделия, ресторанти и кафенета, с които градчето е известно. Освен това там всеки четвъртък е пазарен ден. Събитията, които си заслужава да посетите, са всяка първа неделя от месеца, когато се устройва пазар за антични вещи и всяка втора неделя – за занаятчийски изделия.

Най-значимите обществени сгради и най-атрактивните забележителности в Пиетрасанта, се намират на главния площад Пиаца дел Дуомо. Там местните и туристите се събират за чаша кафе, за да се насладят на изложбите на скултури от бронз или мрамор или просто да се насладят на живописната гледка към хълма с крепостните стени на славната Рока ди Сала.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин