Пикник: Какво да не забравите - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пикник: Какво да не забравите
Пикник: Какво да не забравите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако представата ви за пикник включва топла бира, студена пържола и търчане към най-близкото дърво, когато се появи неизбежният дъждовен облак, то вие вероятно мразите пикниците. Не защото пикниците са нещо, заслужаващо вашата неприязън, а защото явно подготовката ви куца. Ето няколко основни неща, които да не забравяте - и ще забравите за пикниците с нещастен край.

Тирбушон, отварачка и други технологични достижения

Ако ще пиете вино в бутилка с тапа, по-добре не забравяйте тирбушона. По-вероятно е в гората да срещнете други разсеяни пикникуващи, отколкото някой, който да ви услужи. И ако тапата на бутилка може да бъде преборена с вилица или джобно ножче, то забравената отварачка за консерви ще ви създаде доста по-сериозни ядове.

Мравките

Мравките съвсем не са за пренебрегване, защото те са най-честите желаещи да споделят храната ви. Сложете ръка пред очите си и се огледайте в широк радиус за мравуняци и обезпокоителни скупчвания на мравки. Чак след това разположете одеялото.

Одеялото

Ако излизате на пикник рано напролет, дори и да изглежда суха, земята често е влажна и само след 15 минути седене ще усетите как влагата пълзи по кожата ви. Затова не се отказвайте от одеялото. Освен това то може да се ползва и като вързоп, наметка, възглавница... е, да, и като одеяло може да се ползва, но само в краен случай.

Кошница за пикник или раница

По мое скромно мнение кошницата за пикник е ексцентрична прищявка, излишен декор, който сме виждали по пикниците във филмите. Но щом стане време за истински пикник, кошницата предимно пречи, мотае ти се в краката и сякаш единствената й употреба е да бъде подритвана сегиз-тогиз. И когато накрая извадиш храната отвътре, всичко се е омачкало и омешало във вдъхновяващ пикник миш-маш. По-добре се придържайте към добрата стара раница. 

Салфетки

Защото ще поискате да се избършете. А горското поточе може да е пресъхнало.

Прогнозата за времето

Не че пикник, който завършва с прибиране в планинска буря, подгизнали до кости гости и хляб, превърнат на попара, не е забавен. Напротив. Обаче ако не сте хвърлили едно око на прогнозата за времето, възможно е да преживеете и по-катастрофални бедствия.  

 

Тази статия ви беше полезна? Последвайте ни и във фейсбук за още полезни съвети и идеи за пътуване!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин