Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите
Автор: Peika.bg
Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите

Започна регистрацията за второто издание на ултрамаратона Пирин Ултра.

Първото издание през 2016 г. бе изпълнено със смях, сълзи, колебания и желание за победа. С дължина на трасетата 150км и 70км, и денивелация над 9000м, той категорично се превърна в най-трудната Ултра, организирана в България. Състезанието отбеляза огромен успех, както сред бегачите, така и сред зрителите и любителите на този спорт. 

Тази година върховете и пътеките на Пирин планина отново ще се превърнат в тест за силата, издръжливостта и уменията на състезателите. Второто издание на Пирин Ултра ще се проведе от 21 до 24 Септември 2017г. Трасетата отново ще бъдат две, като дължината и маршрутите няма да бъдат променяни. Трасе А е с дължина 150 км, трасе Б – 70 км.

Регистрацията за Пирин Ултра 2017 е вече отворена и желаещите да участват могат да се запишат на официалния сайт на състезанието тук.

 

Първото издание на Пирин Ултра се осъществи със съдействието и подкрепата на фармацевтична компания Unipharm, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven. Наградите за първенците  бяха предоставени от фирма за бързи и изгодни валутни преводи Paysera.  Подкрепа още оказваха: Ферма за производство на био козе сирене “Kozle”, фирма Gimel – производител на био плодове и зеленчуци, енергийни гелове Squeezy, натурална минерална вода “Pirin Spring”, вила Mineral56. За сигурността на състезателите се погрижи Пистова спасителна служба. Партньор на Pirin Ultra 2016 бе и международната природозащитна организация WWF. Състезанието се проведе със съдействието на Община Банско, Дирекция Национален парк „Пирин“. Медийни партньори на събитието бяха Нова Телевизия, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°. Онлайн проследяването отново бе осигурено от Loggator. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин