Пловдивчани се събират, за да рисуват заедно своя град - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пловдивчани се събират, за да рисуват заедно своя град
Пловдивчани се събират, за да рисуват заедно своя град

"Пловдив в една рисунка" е не само проект на хартия. Това е възможност за преживяване с любимите хора, приятели, с непознати, с пловдивчани.

Това е възможност за всеки да създаде Пловдив чрез сърце, спомени и мечти - такъв какъвто е: магнетичен и вдъхновяващ. Всеки, който желае да пресъздаде вечния и неповторим Пловдив в една рисунка, е добре дошли.

Деца и техните родители, тийнейджъри, младежи, възрастни хора, хора в неравностойно положение, пенсионери и всички, които се чувстват вдъхновени от своя любим град Пловдив, могат да се включат в събитието. То ще се проведе на 18 май от 11 до 17 часа на главната улица на Пловдив - Пространството около Стълбите на Каменица и в посока Римски Стадион. Организатор е Фондация „Наследство и ценности“ Пловдив.

Целта на събитието е пловдивчани от различни възрастови групи да изразят своето сърдечно отношение към град чрез рисунка. Тя може да бъде на хартия, на плоча, на картон или дори на балон. Рисувайте прави или седнали, на стативи, на възглавници, на черги, на стълби и маси. Оставете вдъхновението да ви води, защото "Най-хубавите истории се раждат от сърцето!"

Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май 2019 г. След това, с творбите ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

Пловдивчани се събират, за да рисуват заедно своя град

Проектът  се реализира с финансовата подкрепата на Община Пловдив и партньори : Философско-Исторически Факултет - Пловдивски Университет, Зонта Клуб- Пловдив, "Дуситекс" ООД – България, вила „Винифера“ и приятели.

„Пловдив в една рисунка"  е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019г.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин