По случай 24 май - На какво ни научиха класическите детски филми и книжки на Дисни - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
По случай 24 май - На какво ни научиха класическите детски филми и книжки на Дисни
Автор: Елена Исаева

По случай 24 май нека си поговорим малко за литература и то не каква да е, а част от вечните детски класики, с които са израстнали толкова много поколения и продължават да растат.

В света на киното и литературата е пълно с много детски книги и филми, както се казва има за всеки по нещо. Въпреки това има едни конкретни, които винаги ще си останат актуални, гледани, четени и определено има защо.

По случай 24 май - На какво ни научиха класическите детски филми и книжки на Дисни
Снимка: Елена Исаева

Въпреки, че са за деца, те ни научиха на много ценни неща за живота, взаимоотношенията между хората и разбира се, за истинската любов.

Любимите ми книги и филми на Дисни са Красавицата и Звяра, Спящата красавица и Алиса в страната на чудесата. На пръв поглед те са чисто детски, с много красиви илюстрации и анимации. Оказва се обаче, че те имат много дълбок смисъл и научиха няколко поколения деца на едни от най-ценните житейски уроци.

От Красавицата и Звяра, тази невероятна приказка за любов, приятелство и надежда, научихме, че човек никога не трябва да съди за някого по външния му вид, защото от съществено значение е душата, която е скрита от човешките погледи и е видима само за тези, които имат сърце да видят отвъд външността.

По случай 24 май - На какво ни научиха класическите детски филми и книжки на Дисни
Снимка: Елена Исаева

Спящата красавица е друга известна и любима приказка за принцеса и принц, които се влюбили и заживели щастливо. Някой ще каже, да това е само приказка, но тя показва, че дори след много дълъг период, е да се надяваме не точно 100 години, човек може да срещне истинската любов. Онази любов, която кара сърцето му да бие лудо, а душата да лети от щастие всеки ден.

Алиса в страната на чудесата е малко по-различна от предните две, в които основният фокус е любовта. Тук малката Алиса ни показва, че няма невъзможни неща и няма нищо лошо в това човек да мечтае, дори понякога мечтите му да изглеждат странни и неосъществими, все пак никога не се знае какво ще се случи утре или дори в следващата минута.

Всички тези приказки, а и много други от това време, са прекрасни, истински и някак ни напомнят с мила носталгия за детството ни. Анимациите са също толкова прекрасни, особенно за времето, в което са правени – без високи технологии и напреднала компютърна графика.

На този хубав книжен празник, екипът на Peika иска да ви пожелае да сте смели като приказните принцове и принцеси, да вярвате в чудеса, в доброто и в любовта. Четете книги, защото те са едно истинско богатство за всеки, който се докосне до тях.

Честит 24-ти май!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин