Подземните тайни на Москва - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Подземните тайни на Москва
Автор: Полина Райнова

Легендата разказва, че под основите на Москва се крие един истински огледален свят - копие на знаменитата руска столица, само че в подземен вариант. Приложението му, отново според слуховете, е да приюти населението на града при евентуално природно бедствие от световен мащаб.

Дали това е красива измислица или все пак има зрънце истина в тази история, в случая е без значение. По-същественото е, че именно тази градска легенда се превръща в муза на вдъхновението за една изключително креативна рекламна кампания, която има за цел да възроди интереса към старите държавни сгради в Москва.

Храмът Василий Блажени, Болшой театър и сградата на Московския държавен университет, сгради-символи за Русия, изведнъж се превръщат буквално в айсберги. Повърхността, или видимото за нас, е само малък процент от всичко, което се крие надолу. Чисто визуалното изпълнение също е на високо ниво - истинска конкуренция на действителността.

Посланието на постерите на Националния музей за архитектура гласи "Открий цялата история", което като концепция може да се приложи не само към конкретната кампания. Това би могло да е цяла философия за света. Все пак собствена история и дълбочина в пластовете имат не само архитектурните паметници, а всичко, което ни заобикаля, и най-вече самите хора.

 

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин