Посещеният в Йосемити вече стават само с предварителна резервация - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Посещеният в Йосемити вече стават само с предварителна резервация
Автор: Peika.bg
Посещеният в Йосемити вече стават само с предварителна резервация

Тези, които се надяват да посетят националния парк Йосемити в Калифорния, трябва да имат предвид, че посетителите трябва да направят предварителни резервации, ако планират да отидат между 21-ви май и 30-ви септември.

Паркът, разположен в планините Сиера Невада, е обект на ЮНЕСКО за световно наследство и обикновено приветства над 4 млн. посетители годишно. След затварянето му през март 2020 г. Поради обявената пандемия, през юни започна поетапно възобновяване, изискващо разрешителни за дневни посетители. Той е проектиран да се справи с номерата на гостите при отварянето на парка, но това беше отменено през ноември.

Въпреки че системата за разрешителни доведе до спадане на наполовина на посещаемостта на Йосемити, системата ще бъде въведена отново тази година за дневни посетители през пиковия летен сезон. Чрез ограничаване на броя на посетителите целта е да се улесни социалното дистанциране и да се ограничи разпространението на вируса. Допустимата бройка на посетителите, също ще зависи от обявената бройка на заразените. Веднъж стигнали там, посетителите ще могат да се наслядят на красотите, които крие това място.

Независимо дали сте запален изследовател или просто сте сред ценителите на живописните гледки, има национален парк, който да отговаря на вашите интереси. Разберете кой американски парк да добавите към вашия списък за пътуване.

Автобусите за паркиране на парковете няма да работят това лято и всяка резервация за дневна употреба е валидна за едно превозно средство в продължение на три дни. Около САЩ службата за национални паркове използва поетапен подход за увеличаване на достъпа на базата на паркове. Гостите в Йосемити все още се приканват да следват указанията на CDC, като поддържат безопасно разстояние между групите, да носят маски, щалове или бандани, покриващо лицето. 

Резервации за дневните билети можете да направите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин