Поствай позитивно – щастието онлайн е заразно - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Поствай позитивно – щастието онлайн е заразно
Автор: Peika.bg
Поствай позитивно – щастието онлайн е заразно

Всичко, което споделяш онлайн, е заразно – и негативното, и позитивното. Така че се заобиколи с позитивни онлайн приятели и споделяй радостта си без угризения.

Нали знаеш как като завали дъжд, всеки се юрва да се възмущава онлайн - все едно другите нямат прозорци и все едно всеобщото възмущение ще спре дъджа. Оказва се, че негативните постове във фейсбук са заразни и предизвикват лавина от негативизъм в мрежата.

Най-мащабното проучване на фейсбук постове, правено досега, е на университетите Йейл, Сан Диего и Калифорния и изследва над 1 милиард поста на потребители за период от 2 години.

Чрез специален софтуер е изследвано емоционалното съдържание на постовете, както и връзката между приятели и тяхното емоционално състояние.

„Проучването ни показа, че хората не само се свързват с подобнина себе си хора, но и предизвикват промяна в емоционалното изразяване на приятелите си“, обяснява единият от авторите на проучването, Джеймс Фоулър.

По същия начин заразни са и позитивните новини, споделени онлайн. Учените откриват, че влиянието им е дори по-силно, отколкото на „мрънкащите“ ъпдейти. Всеки позитивен пост води до средно 1,75 повече позитивни поста от приятелите на споделящия.

Тези резултати показват, че емоциите минават на вълни през социалните мрежи и се получава мащабен синхрон, който създава групи от щастливи и нещастни индивиди“, обясняват авторите на проучването.

Така че следващия път, когато тръгнете да споделяте, помислете за секунда какво влияние ще окажете върху другите.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин