Потънете в спокойствието на Австралските острови - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Потънете в спокойствието на Австралските острови
Автор: Peika.bg
Потънете в спокойствието на Австралските острови
Снимка: flickr/dany13

Австралските острови са едно от онези места, където потъвате в тихи красота и спокойствие.

Те представляват най-южната група от острови във Френска Полинезия, разположени са на 500 км по-надолу от Таити и имат малко по-хладен климат. Най-големият от тях е Тубуаи/Тупуаи, който се явява и столицата. Руруту е най-достъпният, Рапа е най-отдалеченият, а Раивавае, наричан още Вавитао, е най-красивият. Част от този архипелаг са и двата необитаеми острова - Мария и скалистият Маротири, наричан още Ил дьо Бас.

Забележителностите, които не бива да изпускате, ако посетите това местенце са варовиковите пещери на Руруту, билото на хълма с крепостите на Рапа и ветровитият залив на Тубуаи.

Потънете в спокойствието на Австралските острови
Снимка: flickr/Rodrigo Soldon


На Австралските острови живеят общо около 6600 души, които работят главно като занаятчии, рибари или фермери. Една от най-интересните традиции, които са запазили местните е изкуството на плетене на сложни шапки, чанти и постелки от кокос. Техните местни села се състоят от малки домове и църкви, построени от коралов варовик и обградени с уханни цветни градини.

Ако сте се запътили към това отдалечено кътче, имайте предвид, че може да отседнете в малки хотели и квартири в Руруту, Тубуаи, Раивавае и Рапа. Има редовна въздушна линия до Руруту, Тубуаи, Раивавае и Риматара, но Рапа е достъпен само с лодка.

Препоръчваме ви да обърнете внимание най-вече на остров Руруту - островът на китовете. Там може да се насладите на коралови пещери, пищна растителност и невероятни плажове. Препоръчваме ви да го посетите в периода от юли до октомври, когато южните гърбатите китове мигрират към тези топли води да се чифтосват или да родят. Процесът може да бъде наблюдаван заради кристалната чистота на водата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин