Потопи се в ритмите на Тринидад и Тобаго - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Потопи се в ритмите на Тринидад и Тобаго
Автор: Peika.bg
Потопи се в ритмите на Тринидад и Тобаго

Страната Тринидад и Тобаго най-често бива свързвана със спортните състезания и олимпиади и особено със съвършените им лекоатлети. 

Тя обаче е и сред популярните ваканционни дестинации в света. Страната се намира между Карибско море и Атлантическия океан и крие в себе си красиви пейзажи и китни местенца. Друг интересен факт е, че страната е една от най-добре устроените и богати държави в Карибския басейн. Ако решите това да е следващата ви дестинация, се пригответе за релакс на уникални бели плажове.

Тринидад и Тобаго са най-южните острови на Антилите, разположени между Гренада и Венецуела. Източно от страната е Атлантическият океан, а на запад се намира Карибско море. Тринидад и Тобаго е с обща площ от 5128 кв. км и се състои от няколко острова.

Страната е популярна със своите луксозни курорти и бели плажове, идеални за водни спортове. Тринидад и тобаго е бизнес център с бързо развиваща се петролна и газова индустрия и се характеризира с по-градски начин на живот.

Интересен факт е, че заради разположението на островите Тринидад и Тобаго, температурата е една и съща през цялата година. Средната дневна температура е 27 градуса, а относителната влажност е около 75%. Има само два сезона: дъждовен сезон, който продължава от юни до ноември и сух сезон, който продължава от декември до май. Високият туристически сезон е от януари до март, с връх през февруари, когато традиционния карнавал се привлича множество посетители.

Тринидад и Тобаго е едно от местата с богата история, култура, красиви плажове, съвършени температури и биоразнообразие през цялата година, предлагащи незабравими моменти на почивка и отдих. Мястото е идеално за тези, които искат малко по-различна почивка от обикновено и обичат да се разхождат из красиви пейзажи.

Безспорно обаче карнавалът на Тринидад и Тобаго е най-запомнящото се събитие, което ако посетите, няма да забравите никога. Той е един от най-старите в Карибско море и в него се спояват в ярки цветове традиции от Европа, Африка и Латинска Америка. Произходът на карнавала се крие в културата на местното население, повечето от които са бивши африкански роби. Островитяните изработват феерични костюми, за да променят външния си вид до неузнаваемост.

Основните събития на карнавала се провеждат по улиците на столицата Порт-оф-Спейн и винаги се провежда само в 2 дни – понеделник и вторник. В събота преди основното събитие в градския парк преминава предварително участие в карнавалното шествие на музикални групи, които изпълняват характерната за Тринидад и Тобаго калипсо музика. Тя се характеризира със специфичните ритми от барабани, смесени с влияния на музикални култури, като френската, английската, испанската. Обикновено участват до 100 музиканти и въпреки че карнавалът е само 2 дни, той се помни дълго, а ако сте имали късмета да присъствате на него.

Официалната програма на карнавала започва с група, телата на членовете на която са покрити с многоцветна глина. През следващите два дни има хиляди участници на фестивала, които са облечени в ярки модни костюми, минавайки през централните улици на столицата, които се впускат в танцов маратон под страстните ритми на калипсото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин