Правата на туристите – това лято в джоба - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Правата на туристите – това лято в джоба
Правата на туристите – това лято в джоба

След като стегнете багажа си и преди да потеглите на път, тази година имате още нещо важно да свършите. Най-малкото, за да сте сигурни, че няма по средата на почивката си да се окажете с отменен полет, дублирана хотелска стая и преди всичко – отчаяни и безпомощни.

В началото на сезона на летните ваканции Европейската комисия представи приложението за мобилни устройства Your Passanger Rights at Hand”, което съдържа информация за правата на пътниците в Европейския съюз, съобщава iNews.bg. Приложението е достъпно на 22 от официалните езици на ЕС. От него ще разберете какво да правите, ако полетът ви е отменен, влакът ви закъснява или багажът ви е изгубен или повреден. Ще знаете на какви обезщетения имате право, както и към кого да се обърнете за подаване на жалба.

Засега приложението обхваща само въздушния и жп транспорт. През 2013 г. съдържанието му ще бъде допълнено с автобусните и морските превози, защото оттогава влизат в сила нови разпоредби за правата на пътниците в ЕС.

Полезна информация: Приложението може да се използва със следните мобилни платформи: iPhone, iPad, Android, Blackberry и Windows Phone 7. Можете да го изтеглите безплатно оттук.

Прочетете и нашия топ 5 за безплатни приложения за път.

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин