Празнувайте зимата в столицата на Канада - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Празнувайте зимата в столицата на Канада
Автор: Peika.bg
Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: pixabay

Отава, столицата на Канада, е известна със своите живописни зимни пейзажи. И така, не е изненада, че на място, известно като дългогодишна столица на зимните забавления, в Отава знаят как да се насладят на сезона.

Добре дошли в Отава през зимата! Ще ви отведем отвъд най-популярните студени метеорологични дейности в града, като пързаляне по канала, ледени скулптури и загряване с Beavertail, за да откриете ежедневните зимни приключения, които местните просто обожават.

На минути от центъра можете да карате специално колело по снега, да карате ски или да видите как се прави традиционният кленов сироп. 

И така, вижте оригиналните зимни чудеса на Канада.

Насладете се на Greenbelt

Отава е заобиколен и кръстосан от 203,5 квадратни километра девствен, защитен зелен пояс, състоящ се от влажни зони, гори, ферми и зелени площи. През по-студените месеци той е покрит със снежно покривало и се превръща във вълшебна зимна гора.

Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: wikimedia

Посетете Mer Bleue Bog, 7700-годишно научно чудо и едно от най-изследваните блата в света. Boardwalks ви позволяват да влезете директно в местообитанието на много диви животни, включително редки петнисти костенурки и бобри, докато тълкувателните панели ви дават някои основни познания за уникалните характеристики на този северно бореален пейзаж. Пътеките са достъпни целогодишно и ако искате да се качите на някои снегоходки или ски бягане, можете да се свържете от пътеките Dewberry - 1 км пътека за начинаещи - до множество други маршрути, които свързват и се простират в района.

Опаковайте малко слънчогледови семки в джоба си, когато преминете през Jack Pine Trail на Moodie Drive и, ако стоите неподвижно с протегната ръка, може да бъдете посетени от някои приятелски настроени птици, които са твърде запалени, за да ви освободят от тези семена. Внимавайте за ръчно изработени хранилки за птици, висящи от дърветата. Можете да практикувате ски бягане, снегоходки или да се разхождате по пътеката 1,5 км през цялата зима.

Кънки в Отава

Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: pixabay

Не можете да дойдете в Отава през зимата, без да се пързаляте по канала Rideau - най-голямата пързалка за лед в света - която празнува 50-ия си сезон на кънки през 2020 г. С понижаване на температурите историческият канал, обект на световното наследство на ЮНЕСКО и любимо място с местни хора за разходка, колоездене и джогинг, замръзва. Дължината на пързалката е 7,8 км, която се вие ​​в центъра на града и ви дава зашеметяваща гледка към града, включително замъка Fairmont Château Laurier.

Сезонът на Skateway, разбира се, зависи от времето, но обикновено продължава от януари до март. Подарете си сладкиш от бивъртейл, изобретение от Отава, след кънките, които се предлагат на Skateway от 1981 година.

Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: pixabay

Можете да карате кънки на много други места в града, включително The Rink of Dreams пред кметството, което е безплатно за използване и изглежда вълшебно осветено през нощта.

Активирайте се в снега

Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: pixabay

Местните не позволяват на студените температури да ги държат на закрито, нито пък вие трябва да го правите. Облечете се топло и излезте за активности в снега. Ако имате свои собствени снегоходки, просто се отправете към някоя от многото пътеки в града, които предлагат маршрути за снегоходки през зимата. Ярката на Bilberry Creek е лесна и живописна пътека от 1,9 км, която пресича река и красиви мостове. Проверете магазините за планинско оборудване, за да наемете снегоходки за деня или седмицата.

За ски бягане в сърцето на града се насочете към ски центъра Mooney's Bay, където ще намерите 5 километра поддържани пътеки и можете да се отправите сами или да участвате в организиран урок. Тук можете да наемете оборудване.

Ако вече се чувствате уверено на ските си, насладете се на един ден по SJAM Trail. Зимната пътека на сър Джон А. Макдоналд е популярна пътека от 16 км, използвана от редица различни ентусиасти и проходилки за зимни спортове. Пътеката ще ви преведе през оживени, модерни квартали и предлага много места за обикаляне и спиране за питие или хапване.

Дебелите велосипеди често са разрешени по многофункционални пътеки като SJAM, но трябва да отстъпвате на ски бягащите и снегоходците и да спазвате етикета на пътеките. 

Зимна приказка

Празнувайте зимата в столицата на Канада
Снимка: pixabay

Всички най-известни забележителности на Отава, включително сградите на Парламента, известният замък Fairmont Château Laurier, каналът Rideau и пазарът ByWard просто изглеждат по-красиви, когато са покрити с мразовит сняг. 

Посетете през декември и вижте града да свети през нощта по време на събитието Christmas Lights Across Canada. Хиляди светлини мигат по булеварда на Конфедерацията и включват Националния мемориал на войната, градината на провинциите и териториите и до моста Александра. Тази година ще има и виртуално шоу IllumiNATION с участието на канадски художници, до което всеки може да има достъп от вкъщи. Времето е ограничено и за двете събития - те ще продължат само до 7 януари 2021 г. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин