Предимствата да пътувате като двойка - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Предимствата да пътувате като двойка
Предимствата да пътувате като двойка
Снимка: Unsplash

Да пътуваш самостоятелно е страхотно и има много предимства, като това, че опознаваш себе си, ставаш по-отворен към света и се наслаждаваш на свободата си.

Но замислял ли си се какви може да са предимствата, ако пътуваш с любимия човек? Най-голямото предимство е, че ще се опознаете и ще станете толкова близки, колкото никога не сте били преди. Но списъкът тепърва започва, така че хвани партньора си за ръка и поемете на път, защото предимствата съвсем не са малко.

Не се тревожиш за посоката

Когато пътуваш с партньора си, спокойно можеш да поспиш, докато той/тя следи за табелите, навигацията или инстинкта си. Можеш да зарежеш и разгадаването на сложната система на метрото, ако не си в настроение. Когато се умориш да разглеждаш картата и да чертаеш маршрута, просто предаваш щафетата. Или пак си забравил на коя спирка трябва да слезеш. Няма проблем. Той/тя най-вероятно помни.

Взимате си самостоятелна стая

Почти на всички ни се е случвало да делим стая с някой не/познат и в името на бюджета търпеливо да чакаме да угаснат всички светлини. Молим се блажената тишина да настъпи преди разсъмване, но се успокояваме с мисълта, че това е част от забавното приключение. Ако пътуваш с партньора си обаче, печелиш няколко бонуса - споделени разходи, спокоен сън и спане без пижама. 

Възползваш се от езиковите знания на партньора си

Ако ти говориш английски и испански, а партньорът ти френски и китайски, то почти целият свят е в ръцете ви. Без значение от езика, всяка дума е богатство и обединените ви знания определено ще намалят неразбирателствата по пътя.

Винаги има кой да наглежда нещата ти

Когато усетиш силния призив на природата, докато пътуваш с влак например и трябва да отидеш до тоалетната, не е нужно да си събираш целия багаж и да го взимаш за свидетел. Спокойно можеш да оставиш дори и компютъра си включен, без значение къде се намираш, защото сега вече има кой да го пази.

Можеш спокойно да се напиеш

Намираш се в чужд град, чужда държава и ако си сам, знаеш, че няма кой да ти пази гърба. Но с партньор до себе си, спокойно можеш да обръщаш текила след текила, бира след бира, маргарита след маргарита. Знаеш, че има кой да те прибере и не се притесняваш от налудничавите погледи в бара, които чакат да се напиеш.

Разговорите не са на общи теми

Откъде си? Къде беше? Къде отиваш? Как беше времето? Тези въпроси ще те преследват през целия път и при всяко запознанство, ако пътуваш сам. Не че са лоши, но когато пътуваш с партньора си, ще можете да разговаряте лесно на всякакви теми и няма да отговаряш на 20 въпроса за 20 секунди. 

Не се обаждаш на родителите си, когато ти свършат парите

Непредвидени разходи, малки изкушения или просто лошо разпределение на бюджета. Може да се случи на всеки. Не е нужно да звъниш на родителите си, за да закърпиш положението. Твоят спасител в случая е твоят партньор. Той/тя може да влезе и в ролята на твоята будна съвест и да те възпира от излишни разходи. Все пак един от двамата трябва да е по-рационално мислещ.

Опитваш нови неща

Всеки има различни интересни. Когато пътуваш с партньора си, е доста вероятно да видиш и правиш неща, които не биха ти хрумнали, ако пътуваше соло. А те за твоя изненада, ти допадат изключително много. И ако ти се гмурнеш надълбоко заради него/нея, той/тя ще ти върне жеста и ще скочи с бънджи. 

Имаш достъп до нещата му/й

Ако ти разполагаш само с телефон с камера, то партньорът ти може да притежава цяло снаряжение от техники за снимане, навигиране и какво ли още не. В случай, че нещо ти липсва той/тя най-вероятно ще го има и ще допълва пъзела от крайно необходими вещи - от карта с памет до пила и пинсета. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин