Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)
Автор: Peika.bg
Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Италия! Страната е като първата любов - никога не се забравя!

Колкото и пъти да я посещаваме, никога няма да ни омръзне. Тя е от онези дестинации, които винаги ни изненадват и разкриват по нещо ново!

За да преживеете едно истинско италианско пътешествие, ви даваме идеи какво да видите и правите в три от най-интересните, красиви и романтични градове в страната - Рим, Флоренция и Милано! Приятно прекарване!

Рим - Вечния град

Не случайно Рим е една от топ дестинациите в света. Дори днес той си остава сред най-величествените и романтични градове. Той съществувa от 2800 години, като е бил средище на Древен Рим, по-късно на Пaпската област, Италианското кралство и Италианската република (съвременнa Италия). Основан на седем хълма: Капитолий, Палатин, Квиринал, Виминал, Есквилин, Целий и Авентин, Рим ще ви плени с неподражаемата си атмосфера.

 

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Разходете се из тесните улици на най-емблематичния квартал -  Трастевере. Той е разположен от дясната страна на река Тибър, а името му буквално означава „отвъд Тибър“. В квартала има много кафенета, ресторанти, магазинчета и винаги е пълен с хора. Вечерно време събира местни и пътешественици на по чаша вино. Не пропускайте и базиликата „Свети Петър“ и Пантеона. Най-забележителната част от него е куполът, който е наричан още „окото на Пантеона. Диаметърът му е цели 43 метра. Интересен факт е, че разстоянието от пода до върха на купола също е 43 метра.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Ако искате малко спокойствие, можете да си отдъхнете в Градините на Вила Боргезе. Накрая не забравяйте да хвърлете монета във Фонтана ди Треви. Той е един от най-известните в цял свят. Намира се в сърцето на Рим. В центъра му е фигурата на бог Нептун. Той е заобиколен от двете си страни с по една женска фигура, които символизират здраве и изобилие. Легендите разказват, че ако метнете монета във фонтана, някой ден ще се върнете в Рим. 

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

За нищо на света не пропускайте Ватикана, докато сте в Рим. Тя е най-малката независима страна в света. Разположена е на хълма на Монте Ватикано, в западната част на италианската столица. Най-популярните забележителности, които можете да разгледате са: базиликата Св.Петър и Сикстинската капела - истински шедьоври на Ботичели, Бернини и Микеланджело. Ако имате късмет и търпение, можете да видите и папата. След това спокойно ще можете да си кажете "довиждане" с Вечния град!

Ако вече нямате търпение да посетите Рим, изберете изгодна оферта от сайта на Валео Травъл ТУК.

***

Милано - "Като Милано имa само един!"

Това гласи една миланска поговорка. Ще се убедите в нея, само ако посетите този град. Жителите му го наричат "лабориоза" – трудолюбив. И в действителност Милано е икономическото сърце на Италия и най-модерният италиански град, символ на „нова Италия“.

Известен е още с модата, футбола и финансите. Този бляскав и шумен мегаполис обаче крие своите културни и архитектурни забележителности. Въпреки модерния дух, тук ще откриете много история. Ще се натъкнете на безброй впечатляващи църкви и дворци.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Не пропускайте емблемата на Милано - площад „Piazza del Duomo“, където се срещат религията, изкуството, историята и настоящето, представени от грандиозни сгради и неспирен поток от посетители. Именно тук се намира четвъртата по големина катедрала в света – Duomo di Milano, издигната на мястото на древен църковен храм от V век. За неговото окончателно завършване са били необходими близо 500 г. Катедралата със сигурност ще ви спре дъха.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Друга забележителност, която да не пропускате, докато сте в Милато, е църквата Санта Мария деле Грацие, в която можете да видите "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Разгледайте още легендарния оперен театър Ла Скала и грандиозната средновековна крепост - замъкът Сфорца.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Ако искате да посетите Милано, вижте предложенията за екскурзии на Валео Травъл ТУК

***

Флоренция - люлката на Ренесанса

Столицата на Тоскана ще ви плени и отведе назад във времето на Ренесанса! Флоренция е и културната столица на Италия. Тя е дом на истински шедьоври на изкуството ("Раждането на Венера" и "Пролет" на Ботичели, "Благовещение" на Леонардо да Винчи, емблематичната статуя на "Давид" на Микеланджело). Родила е велики умове и таланти - Америго Веспучи, Николо Макиавели, Галилео Галилей, Данте, Бокачо и Петрарка!

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Уличките и площадите на Флоренция са с вековна история и разказват за величеството на Медичите - времето на най-голям разцвет на града. Катедралата Санта Мария дел Фиоре е шедьовър на готиката, която задължително трябва да видите. Тя е на пето място по големина в Европа и впечатлява не само с размерите си, но и с пищният си екстериор и интериор. Освен красиви стенописи и фрески, тук ви очаква и огромен часовник от 1443 г., който работи до днес, а стрелките му се движат на обратно463 стръмни стъпала водят до върха на катедралата с невероятна гледка.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Съвсем близо се намира и Портата на рая (Porta del Paradiso). Това е източната врата на баптистерията „Свети Йоан Кръстител” – една от най-старите сгради във Флоренция. Двете огромни крила на портата греят, украсени с релефи от позлатен бронз, представящи библейски сюжети. Рамката на вратата е богато декорирана с цветя, птици и персонажи от Библията. 

Посетете сърцето на Флоренциянай-големият градски площад - Площад Синьория (Piazza della Signoria). Тук се издига Старият дворец (Палацо Векио) с часовниковата кула. Не пропускайте да разгледате и: Църквата Светият кръст, Националния музей Барджело, Старият дворец, Старият мост, Дворецът Пити, Къщата-музей на Данте Алигиери. Разходката ви може да приключи на най-високата точна във Флоренция - Площад Микеланджело - откъдето да видите целия град.

Преживей Италия в три стъпки (Рим, Флоренция, Милано)

Искате да посетите Флоренция? Вижте предложенията за екскурзии на Валео Травъл ТУК.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин