Приказни дестинации в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приказни дестинации в Европа
Автор: Peika.bg
Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Търсите приказни градове в Европа? В този списък ви показваме някои от най-красивите места в Европа, които трябва да принадлежат на приказна история. Най-добрите европейски приказни малки градове, села и дестинации.

Всички сме чели историите за вълшебни места със замъци, очарователни площади, живописни езера и коне, които тичат по поляните.

Повечето от нас смятат, че места като тези могат да съществуват само в нашата фантазия, но сега ще ви опровергаем.

Ами ако в Европа има реални градове, които изглеждат като че ли са излезли от книга с приказки? Не вярвате? 

Ето поглед към някои от приказните градове в Европа, които просто трябва да видите.

Халщат, Австрия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Разположен на около час път с кола на изток от Залцбург, Халщат със сигурност е очарователен град за посещение.

Сгушен между планина и езеро, Халщат е описан като един от най-естетичните езерни градове по света.

Градът е много малък, но там, където липсват размери, той компенсира с чар, блясък и романтика, които със сигурност ще развълнуват всеки посетител. Можете да се разхождате по тесните криволичещи улички и да разглеждате крайбрежните къщи, които излъчват приказно селско естество.

През зимата градът се превръща във вълшебно място с живописни заснежени планини, заобикалящи града и допълнен от зашеметяващото езеро, което осигурява драматичен фон.

Ротенбург-Об-Дер-Таубер, Германия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Ротенбург-об-дер-Таубер може да бъде описан като дестинация излязла от пощенска картичка и е сред най-очарователните места в Германия и разбира се, магическа дестинация.

Средновековният град, ще ви създаде усещането, че сте се пренесли в 3D книга с приказни къщички.

Знаете ли, че скиците на града са това, което е вдъхновило създаването на Пинокио на Уолт Дисни? Можете също да отидете до коледното село, което е отворено през цялата година, за да пазарувате орнаменти.

Дори ще помислите, че сте в работилницата на Дядо Коледа. Разположението и атмосферата на улиците ще направят чудеса за вашия Instagram.

Позитано, Италия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Позитано е главното бижу на брега на Амалфи.

Намира се на кратко разстояние от Неапол с влак, от където ше се разкрият спиращи дъха гледки, блестящи брегови линии и да не говорим за скалата, изпъстрена с къщи в пастелни цветове, които са просто сцена от книга.

Това място наистина е крайбрежен рай, ако искате да дишате чист въздух и искате да усетите как вятърът развява косите ви. Просто невероятно!

Чески Крумлов, Чехия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Със своя средновековен замък, калдъръмени улички и очарователния градски площад това място е направо извадено от книга с разкази.

Чески Крумлов е красив град, разположен в бохемските региони на Чешката република.

Това е зона на световното наследство на ЮНЕСКО, спечелила своето място като исторически център с по-голямата част от архитектурата на Ренесанса и средновековните улици, които все още са непокътнати, пешеходни и лесни за ориентиране.

През лятото градът е оживен с много места за пикник и крайречни барове, докато през зимата той се превръща във вълшебна природа от бели снежни одеяла на покривите.

Будапеща, Унгария

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Будапеща, столицата на Унгария, е град с многобройни културно-исторически забележителности и музеи, които трябва да посетите. Атмосферата е топла, приветлива и приятелска и в града има огромна гама от дейности и места за посещение, независимо от времето, от исторически обекти до термални извори.

Въпреки че е голям град, паметниците, историческите сгради и музейната архитектура  ще разкажат историите на живота от преди стотици години.

Не можете да отречете, че изображението с главната кула със сградата на Парламента и река Дунав на заден план изглежда като взето от приказна книга.

Талин, Естония

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Талин, столицата на Естония, е зимен приказен град и фантастична дестинация за посещение през декември или през всеки друг зимен месец (особено защото е домакин на най- невероятния коледен базар в Европа).

Старият град е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, който изглежда сякаш принадлежи на приказна история, предлагаща на своите посетители множество исторически сгради и възможности за разглеждане на забележителности.

Красотата на града се подсилва от мекия снежен слой, който се очаква по това време на годината.

Синтра, Португалия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Синтра е олицетворение на онова, което може да се определи като приказна земя. Разположен на около 33 км от Лисабон, това може да направи едно чудесно пътуване.

Основната характеристика тук не е нищо друго, освен персийската мечта, дадена от двореца Пена. Тази бохемска красота на замък наистина вдъхва приказната история с фасади с цвят на бонбони, невероятни детайли и красиви гледки.

Влезте в двореца на Регалейра и се насладете на красотата, докато се разхождате из омагьосаната гора и площадки, пълни с фонтани, гротове, кули, езера и гаргойли.

Тъмни Живи Плетове, Северна Ирландия

Приказни дестинации в Европа
Снимка: Pinterest

Разположено в Ирландия, това живописно място всъщност беше част от обстановката, използвана за заснемане на хитовия сериал на HBO "Game Of Thrones".

Посещението на тази завладяваща приказна дестинация ще ви транспортира до „Вестерос“, където се е играла Великата игра на тронове. Това място е идеално за любителите на снимки и природата, които искат да изпитат и проучат места, включени в поредицата.

Няма защо да се плашите, гората е напълно безопасна и очарователна - тук няма дебнещи дракони.

Освен това местоположението на Тъмните живи плетове е на по-малко от 30 минути с кола до други много популярни туристически дестинации в Северна Ирландия.

Блед, Словения

Приказни дестинации в Европа
Снимка: pixabay

Точно като приказна сцена, Бледското езеро е най-романтичното и вълшебно езеро в света.

Това се дължи на емблематичното му живописно езеро и впечатляващите заснежени планини на фона. Този словенски град е идеален за семейства, младоженци и любители на природата, които искат да изпитат многобройните възможности на открито.

Разгледайте средновековния Бледски замък и вижте спиращите дъха гледки към езерото и се пренесете в приказната атмосфера.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин