Примерно меню за преход в планината - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Примерно меню за преход в планината
Автор: Peika.bg
Примерно меню за преход в планината
Снимка: Liam Matthews/Flickr

Каква храна да си взема, когато отивам в планината?

Сигурно сте си задавали този въпрос не един път, особено ако сте начинаещи планинари. Отговорът всъщност е много прост – нещо, което ви е вкусно, дава енергия и можете да го ядете редовно.

Вижте нашето примерно меню, което можете да си приготвите за планинските ви преходи.

Закуска

Можете да започнете деня с мюсли или овесена каша, подсладен ориз, кус-кус. Не забравяйте меда и енергийните блокчета. Освен хапването трябва да поемате и течности. Като за начало на деня препоръчваме чай или горещо какао.

Обяд

Тук можете да включите тестени изделия, крекери, сирене. За да не ви е толкова еднообразно добавете ядки, сушени плодове или бонбони за смучене.

Вечеря

Тъй като ще сте изразходвали доста енергия, можете да се поглезите с ястие с ориз, зеленчуци или макарони. Картофеното пюре и супите също са прекрасен вариант.

Вземете със себе си храни, които изискват минимално време за приготвяне. Можете да си носите и от любимите подправки. Те ще стимулират вкусовите ви рецептори, които се притъпяват на по-голяма височина. Не забравяйте, че освен храната е много важно да приемате достатъчно течности. И естествено... забавлявайте се! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин