Продават пленителен остров в Италия за 1 млн. евро - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Продават пленителен остров в Италия за 1 млн. евро
Автор: Peika.bg
Продават пленителен остров в Италия за 1 млн. евро
Снимка: wikipedia.org

Кой не си е мечтал да притежава остров и то в Италия?

Е, сега имате възможност тази ваша мечта да се превърне в реалност, тъй като аристократична фамилия продава Изола деле Фемине (в превод от италиански език „Островът на жените”).

Той се намира само на 300 м от селце в Сицилия, наречено на негово име. Островът е див атол с девствена природа край Палермо с рушаща се каменна кула от XVII в., който се очаква да се продаде за около 1 млн. евро.

Той е част от защитен морски природен парк, който понастоящем е елитна локация за гмуркане, изобилстваща от древноримски котви и реликви във водите край бреговете му. Във водите на рифа пък можете да видите омари, морски анемонии и каменни корали мадрепора.

Продават пленителен остров в Италия за 1 млн. евро
Снимка: wikipedia.org

Водата около Изола деле Фемине е прозрачна и привлекателна за всички любители на морето. Красотата и тишината на острова са очарователни – ще чуете само звука на вълните и крясъците на чайките.

Островът има богата екосистема от птици и над 120 растителни вида, могат да се видят и ярки виолетовобели ириси, зайци и красиви многоцветни пеперуди.

Продават пленителен остров в Италия за 1 млн. евро

Името на острова е свързано с легенда за 13 турски девици, изоставени в открито море от семействата им като наказание за прегрешения. Смята се, че момичетата са намерили убежище на острова, след като лодката им е била потопена от бури и са заживели щастливо там.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин