Пустинята Гоби – да усетиш тишината - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пустинята Гоби – да усетиш тишината
Пустинята Гоби – да усетиш тишината

Не са много почитателите на пустините.

Там обаче човек може да се потопи в тишината на една безплодна красота, която те обгръща и губиш представа за пространство. Ако всичко това ви звучи примамливо, горещо препоръчваме да посетите пустинята Гоби.

Тя е една от най-красивите и спокойни пустини в целия азиатски регион. Гоби е огромно, сурово и тихо място. Там можете да изживеете една дълбока празнота и изолация, която привлича само смели авантюристи. В Гоби можете да останете изцяло извън радара на смартфони, социални медии и постоянно извиращи отвсякъде новини. Имайте предвид, че тези места в света вече са изключително малко. 

Пустинята Гоби – да усетиш тишината

Гоби е един от най-добрите райони на Монголия за изследване от приключенци – огромни пясъчни дюни, ледени каньони, фосили на динозаври – всичко това ви очаква там.

Част от Гоби се намира в Китай и обхваща северозападните райони на страната, както и южните части на Монголия. Ако погледнете Пътя на коприната, който принадлежи на тази пустиня, има много важни градове, които попадат на този маршрут.

Пустинята Гоби – да усетиш тишината

Гоби е едно изключително хладно място, с много спокоен и студен климат – дори може да почувствате снежинки, разхождайки се по дюните. Оцеляването там е трудно, но в пустинята живеят хиляди номадски пастири, които се справят с живота в тази сурова действителност. Само през пролетта те продават вълна и кашмир.

В пустинята живеят и много застрашени видове, като дропла, черен лешояд, дива овца и снежен леопард. Най-доброто време да посетите Гоби е между юни и септември, тъй като тогава климатът е по-мек.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин