Пустинята Мохаве и бурният Лас Вегас - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пустинята Мохаве и бурният Лас Вегас
Автор: Peika.bg

Пустинята Мохаве – или Високата пустиня както я наричат още, е една от най-урбанизираните пустини в света. Макар че в миналото тук е нямало жива душа, днес съвсем наблизо се намира най-гъсто населеният град в щата Невада – Лас Вегас.

Тук, както можете да предположите, рядко вали дъжд. Даже никак. Но през зимата има сняг и температурите падат до -18 градуса. Лятно време пък градусите могат да надминат 55 по Целзий.

Тук расте т. нар. дърво Джошуа – причудливо растение, което може да видите единствено в тази част на света. В областта се простират няколко обширни резервата и природни паркове. Има и дълъг списък с музеи, от които можете да си избирате – като Музея на плетивата, например.

Изобщо, колкото и монотонни гледки да предлага пустинята, тя остава уникално и вълшебно място. И тъй като през пустошта има хубави пътища, можете да се любувате на Мохаве от колата (на път към Вегас, примерно). Или пък да изберете да разпънете палатка и да прекарате нощта под звездното небе.

Мохаве се е разпростряла нашироко на американския континент – в части от Калифорния, Южна Невада, Юта и Аризона, така че можете да подходите към нея от много страни.

 

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин