Рецепта вместо сувенир от чужбина - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Рецепта вместо сувенир от чужбина
Автор: Мария Ангелова
Рецепта вместо сувенир от чужбина

Когато настъпи този момент, в който вие сте най-пътуващият човек в компанията, осъзнавате, че ако не намалите драстично разходите си за сувенири, скоро ще трябва да откажете пътуването (или приятелите). Пък и не може след всяко ходене в Гърция да носите магнити. И хладилникът жадува за разнообразие.

Когато самата аз се оказах в тази ситуация преди няколко месеца, открих много по-добра алтернатива. Толкова добра, че се зачудих как така лампичката не е светнала по-рано. И започнах да нося рецепти. Как?


Първа стъпка: Потърсете местен

Кой по-добре ще ви научи да правите тирамису от 55-годишна италианка, която цял живот го е приготвяла за десерт на неделния обяд? Няма кой. Ако имате познати или познати на познати в чужбина, постарайте се да си осигурите покана за вечеря и непременно попитайте за рецептата на това, което най-много ви хареса. Не забравяйте бутилката вино и цветя за домакинята. За да сте сигурни в резултата, можете направо да помолите да дойдете по-рано и да участвате в приготвянето. 

Втора стъпка: Потърсете местна закусвалня

Ако стъпка едно е неприложима, потърсете местна закусвалня. Точно закусвалня, а не ресторант. Именно този тип непретенциозни заведения са извор на най-автентична кухня по рецепти, които местните хора познават от деца. Ако не можете да познаете какво има в чинията ви (подправките могат да са много коварни за разпознаване!), изкажете възхищението си пред сервитьора и помолете да ви запише подправките на лист. По-късно ще си ги преведете. 

Трета стъпка: Напазарувайте

Ако някоя от съставките е трудна за намиране в България, не забравяйте да си я набавите навреме. Например, местно сирене, подправка или защо не регионално вино, което би подхождало на рецептата?

Четвърта стъпка: Сгответе!

И идва най-сладката част: след като се върнете, поканете приятелите си на вечеря с рецептите, с които сте се сдобили по време на последното си пътуване. Така хем ще се видите, хем ще хапнете, пък и може да имате някоя интересна история покрай лова за чужбински вкусотии. Пък и да не се получи от първия път - и това си е история за разказване!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин