Роатан – райското кътче, неизвестно на туристите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Роатан – райското кътче, неизвестно на туристите
Автор: Peika.bg
Роатан – райското кътче, неизвестно на туристите

Нека си го признаем – който и да е сезонът, винаги мечтаем за онези далечни и екзотични дестинации на другия край на света.

В описанието се вписва повече от точно островът Роатан, който се намира в Хондурас.

Това прекрасно местенце все още е сред по-непопулярните дестинации. Там може да се потопите в атмосферата на изолираните заливи с обаятелната комбинация от свежа природа и кристално чиста вода.

И до наши дни островът е рядко посещаван от туристи и спокойно можем да кажем, че е едно некомерсиално място, насред лазурните води на Карибско море, подходящо за любителите на тихите и диви места.

Островът е с дължина от около 60 км, а най-насленият му град се нарича Коксен Хоул (около 25 000 души). Прехраната си местните изкарват основно чрез туризъм и риболов. За щастие на посетителите повечето хора говорят английски или испански и затова комуникацията с тях е лесна. 

Ако отидете на това прекрасно местенце, със сигурност ще се насладите най-вече на дългите плажни ивици със ситен бял пясък, палми и бистри морски води, които предоствят перфектните условия за гмуркане и шнорхелинг. А ако сте любители на излежаването, никой няма да ви спре да се радвате на любимото си занимание на идиличните плажове. Ако пък сте авантюристично настроени, също няма да скучаете.

Посетете остров Роатан, преди да се е превърнало популярна туристическа дестинация!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:21
Райско кътче наистина!
Абонирайте се за нашия бюлетин